Els intents de Moné

Per Josep M. Sebastià

L’actriu i cantant Mone, nom artístic de Montserrat Teruel pot presumir també d’haver començat a triomfar com a personatge mediàtic al seu pas pel festival d’Eurovisió, això si, com a corista. Tot i que popularment no s’ha fet coneguda fins fa relativament pocs anys, actualment és considerada una de les actrius i cantants d’èl.lit a nivell estatal.

Nascuda a Barcelona, Mone, canta des de sempre, diu que no es recorda sense cantar. Als quinze o setze anys ja era requerida per anar a diverses festes escolars on ella es presentava amb la seva guitarra i cantava les cançons del moment -i d’un determinat ambient-: Joan Baez, Lluís Llach… Va ser per aquell temps quan va conèixer a dos bons músics com el Feliu Gasull i el Jordi Amargós i amb ells va descobrir la bossa nova, el jazz i altres músiques.

A partir de llavors tot es va precipitar i als divuit anys ja treballava per a la casa de discos Belter fent cors amb diversos artistes. L’any 1981 fins i tot va acompanyar a José Mª Bachelli a Dublín, al Festival d’Eurovisió. Però el seu autèntic bateig de foc com a cantant va ser quan va entrar a formar part del grup Factoria Musical amb musics de la talla de Jordi Bonell, Joan Albert Amargós i Lluís Vidal.

Aquí podeu veure el vídeo de l’actuació amb Bachelli i la cançó “Y sólo Tú…”:

Des d’aleshores fins ara la Mone no ha parat de fer coses i de viure de la música. Ha estat cantant de grups com Gatos Negros, ha fet cors i col·laboracions amb Gato Pérez, La Trinca, Albert Pla, Quimi Portet, Sopa de Cabra i Joan Isaac, entre altres. Ha posat la seva veu a diversos anuncis i també a pel·lícules d’animació com “La bella i la bèstia” i “Mulan” -en les versions catalana i castellana- i a “El Príncep d’Egipte”-també en els dos idiomes-, interpretant al personatge a qui en la versió original hi posava la veu la Michelle Pfeiffer.

Fora d’això s’ha prodigat d’una manera especial cantant en diferents programes televisius (Jazz and Co, Bojos pel ball, 100 anys de cançons, Temps era temps, La Marató, La cosa nostra… a TV3, Dones del rock a La2 de TVE, Canciones de nuestra vida d’Antena 3, Un siglo de canciones a Canal 9 i Tele Madrid-…). Al 1992 va participar en cinquanta edicions del programa d’Àngel Casas “Loto Show”, on diàriament interpretava una cançó en directe. Va ser llavors quan Josep Mª Flotats es va fixar en ella i li va oferir un paper a l’obra “Cal dir-ho?”, un any més tard s’estrenava com a actriu amb la seva companyia al Teatre Poliorama.

Després van venir moltes més obres de teatre musical (Guys and dolls, Company, T’estimo ets perfecte, ja et canviaré, Full Monty, Gaudí, Remena nena..) sent la protagonista de Mals d’amor d’una gata francesa al Teatre Nacional de Catalunya. Actualment se l’ha conegut per encarnar el personatge de l’Empar Fortuny a la sèrie El cor de la ciutat de TV3. Pel que fa a la cançó, Mone, juntament amb Susana Ribalta, Inma Ortiz i Marian Barahona, va formar part del grup Mujeres que van oferir el seu repertori amb un seguit de concerts setmanals a la sala Luz de Gas.

Gràcies al reconeixament com a actriu a El cor de la ciutat i la popularitat també per formar part del repertori de Boscos Endins de Dagoll Dagom, Musica Global Discogràfica li ofereix l’oportunitat d’editar el seu primer disc íntegrament en català, amb cançons pròpies i d’altres adaptacions. El va anomenar Regal i el va fer promocionar amb la cançó El mapa del teu cor, tall que precisament va presentar a la telenovel.la en un dels capítols de més audiència.

 

Aquí podeu veure el vídeo clip de El mapa del teu cor:

Recentment, Mone ha col.laborat també amb l’última reposició del musical Mamma Mia!, al Barcelona Teatre Musical, on alternava el paper protagonista de Donna, originalment interpretada per Nina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s