Marcos Llunas (1997)

MARCOS LLUNAS: APOSTA SENZILLA I SENSE RENCOR

Marcos LlunasL’edició del Festival de l’any 1997 va tenir com a protagonista una cara, més que menys coneguda per tots els catalans. Marcos Llunas, fill del cèlebre Dyango va voler tornar a trepitjar fort en la seva carrera i després de triomfar en diferents certamens musicals a Llatinoamèrica va voler provar sort al continent europeu amb una fórmula senzilla però alhora efectiva.

Marcos Gómez Llunas va néixer a Madrid un 29 de setembre de 1971. Poc després de néixer a la capital espanyola es trasllada amb la seva família a Barcelona on rep les seves primeres beceroles per aprendre a ser un bon compositor i cantant. Talent que porta a dins gràcies al suport constant del seu pare, Dyango.

Com la majoria de cantautors espanyols dels noranta, Marcos Llunas va aprofitar per donar a conèixer cançons de collita pròpia com Completamente tuyo o Para reconquistarte a l’Amèrica del Sud, on la seva popularitat va ser massa, aconseguint fins hi tot discos de platí. Tant va ser la seva repercussió mediàtica que va voler ensenyar a l’estat espanyol tot el que havia aconseguit.

És per això que Televisió Espanyola el va assignar representant espanyol al Festival de la OTI del 1995 amb la cançó Eres mi debilidad, acompanyat als cors de la també catalana, Carme Canela. Amb aquest pas també es posava a la venda el primer disc del cantant a l’estat, on recollia un recull de cançons i de noves.

Aquí podeu escoltar la cançó Eres mi debilidad:

Degut a la popularitat i aconseguint el primer premi al Festival, volia tornar a repetir l’experiència i per aquest motiu, Marcos Llunas va ser de nou el representant espanyol, però aquesta vegada en el format europeu amb una cançó també escrita per ell mateix, Sin Rencor. El resultat del show celebrat a Dublín va ser del tot positiu, un sisè lloc.

Actuació de Marcos Llunas al Point Theatre de Dublin en l’edició del festival del 1997:

Després de provar sort en els concursos televisius arribiaria el torn de compondre ell mateix cançons per a altres cèlebres cantants com Gloria Estefan, Juan Luis Guerra i altres amb un reconegudíssim llegat musical.

A finals dels noranta edita un disc molt emblàtic pel mateix Marcos, el seu primer i únic treball íntegrament en català. El va anomenar Pluja d’estels i hi va incloure cançons com Hi ha quelcom en tu, Aquest petit racó de món o Balla.

El resultat d’aquest treball no va ser del més afortunat i per aquest motiu va tornar a reempendre el seu viatge fins a Llatinoamèrica on va editar cançons purament estiuenques com Reina de las Diosas, Baila conmigo o Un beso de adiós, i que poc després van triomfar a totes les terrasses d’estiu al nostre país.

Deixa un comentari