Gisela (2008)

GISELA I EL SEU BOOM BOOM BOOM

GiselaEl Festival d’Eurovisió del 2008 es va organitzar a Sèrbia (gràcies a la victòria de Marija Serifovic l’any anterior a Hèlsinki amb la seva cançó Molitva) i passarà a la història per ser el primer festival amb dues semifinals, degut a la gran quantitat de països participants, 43.

La RTVA va decidir en una elecció interna que qui representaria Andorra a Belgrad seria la cantant catalana Gisela, sorgida de la primera edició d’Operación Triunfo i veterana ja a Eurovisió (va acompanyar Rosa al festival del 2002). Gisela va actuar a la primera semifinal del 20 de maig del 2008 en dotzena posició, dels 19 països participants en aquella eliminatòria només en podien passar 10 (9 a través del televot del públic i 1 amb el vot del jurat). Andorra va obtenir 22 punts i va quedar en 16ena posició. Val a dir que els 22 punts provenien d’Espanya (12), Israel (4), Estònia (3), Eslovènia (1), Polònia (1) i Irlanda (1).

El tema triat per representar Andorra portava per títol Casanova i estava composat per Jordi Cubino, col·laborador habitual de Gestmusic. Cubino és també autor de la famosa Corazón Latino de David Bisbal que va competir amb el Europe’s living a celebration de Rosa per participar en nom d’Espanya el 2002 a Eurovisió.

Casanova és un tema dance cantat gairebé íntegrament en anglès excepte una línia (“vull escoltar que tu m’estimes”) i serà recordat perque Gisela va guanyar el premi Barbara Dex a la pitjor vestida del Festival gràcies a l’estrambòtic vestit, perruca i barret formiguer.

 

Gisela Lladó Cánovas va néixer a Barcelona el 1979 i i va saltar a la fama quan es va presentar als càstings d’Operación Triunfo del 2001, quedant en vuitena posició i guanyant el premi Disney per a cantar la cançó principal de la banda sonora de la pel·lícula Peter Pan, regreso al país de nunca jamás. Com ja hem esmentat anteriorment, quatre dels semifinalistes d’Operación Triunfo van acompanyar Rosa al Festival d’Eurovisió del 2002 (David Bisbal, David Bustamante, Gisela i Geno). La participació d’Espanya aquell any a Tallin va generar gran expectació però no va poder passar de la setena posició.

 

Gisela va guanyar el 2003 el Festival de Viña del Mar amb la cançó Este amor es tuyo i és la única participant que ha guanyat dos premis en aquest concurs musical el mateix any.

A Catalunya l’hem pogut veure en directe en els musicals Peter Pan, El Diluvio que viene, Boscos Endins, Aloma i Grease.

Gisela ha publicat tres discos en solitari: Parte de mi (2002), Más allá (2003) i Ni te lo imaginas (2006) així com les bandes sonores de Peter Pan, el musical (2002), Barbie, la princesa y la costurera (2004) i actualment prepara el seu quart disc.

Aquesta va ser l’actuació de Gisela al Festival d’Eurovisió del 2008:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s