TEL AVIV SERÀ LA SEU DEL FESTIVAL 2019

Després d’especular durant els darrers mesos sobre quina seria finalment la seu del festival del pròxim 2019. En una primera ronda es van presentar ciutats com Tel Aviv, Eirat, i la capital del país, Jerusalem.

S’han escrit rius de tinta sobre la repercussió del festival al país: des del finançament inicial per aportar a la UER que va desemborsar el govern del país a últim moment, fins a les discrepàncies polítiques pel fet de celebrar-se a Jerusalem.

Ja en una última criba es va decantar per dues opcions, les de Tel Aviv i Jerusalem, descartant la tercera opció Eirat. Aquesta no complia amb els requisits necessaris per poder aglutinar tot el públic i serveis que són necessaris per poder organitzar el concurs. Per a les opcions restants, si que complien amb tots ells i de fet ja s’especulava sobre la futura data del certàmen i la seva seu. Per part de Jerusalem es va optar pel Pais Arena, un recinte esportiu que pot arribar a encabir-hi fins a 15.000 persones i també l’Expo Tel Aviv, el centre convencions de la ciutat on hi caben fins a 10.000 espectadors.

La setmana passada va ser la decisiva per part dels membres de la UER per analitzar les dues opcions en joc des de la mateixa ciutat. Tan és així que unes hores més tard, la premsa del país ja oficialitzava que Tel Aviv Seria finalment la seu però al cap d’uns minuts la UER ho desmentia totalment advertint que encara s’estava valorant sobre on es posicionaria la balança.

Finalment, aquest matí hem conegut que la segona ciutat del país, Tel Aviv serà la seu del pròxim festival i es farà en un recinte relativament nou destinat a Centre de Convencions i Exposicios. Això farà que s’hagi d’adequar el recinte.

Un altre dels punts desvetllats avui és la data final de les semifinals i la final de la pròxima edició. Aquestes seran els dies 14, 16 i 18 de Maig.

Així ho ha anunciat el supervior executiu del festival, Jon Ola Sand.

Deixa un comentari