José Guardiola (1963)

JOSÉ GUARDIOLA: LA VEU DEL GALANT CATALÀ

 

e63Repassant la trajectòria de cantants catalans que han representat a Espanya al festival d’eurovisió hem de fer esment també al record de l’empremta del galant José Guardiola. José Guardiola va néixer a Barcelona el 1930. Ja de petit va començar a estudiar Violí i a començar a cantar en diferents parròquies de la capital. Galant per si mateix i gaudint d’una de les veus més profundes de la música hispana en el seu moment es va anar convertint en tot un referent durant la dècada dels 50. Tant és així que durant aquesta dècada triomfa a bona part de països llatinoamericans amb peces claus i nostàlgiques com Di Papa, La canción del vagabundo o Pequeña flor, per citar-ne algunes. Aquí podeu escoltar-lo al costat de la seva filla Rosa Mary, amb la cançó Di Papá:

La seva trajectòria va anar aconseguint triomfs en diferents festivals i certàmens musicals, tant és així que just l’any 1963 va ser coronat per Televisió Espanyola representant del Festival de la Cançó d’Eurovisió amb la cançó Algo prodigioso, aconseguint amb dos punts, el dotzè lloc en el certàmen. Aquesta va ser a més, la tercera representació espanyola al certàmen europeu.
L’edició del 1963 es va celebrar als estudis de la BBC de Londres, d’on van sortir guanyadors els danesos Grethe & Jorgen Ingmannamb la cançó Dansevise.

Deixa un comentari