Marian Van de Wal (2005)

MARIAN VAN DE WAL: LA MIRADA INTERIOR

Marian Van de WalLa segona ocasió que va tenir Andorra per mostrar el seu talent a Europa va ser amb la cantant holandesa Marian Van de Wal amb la cançó La Mirada Interior, un tema composat per Rafael Artesero, Dani Aragay i Rafa Fernández. Marian va actuar en 18ena posició amb l’acompanyament vocal d’Anabel Conde (participant espanyola a Eurovisió l’any 1995) i va aconseguir 27 punts , quedant penúltima de la semifinal. La guanyadora d’aquell festival va ser Helena Paparizou amb My number one.

Us deixem amb les imatges de l’actuació de Marian, a la semifinal del 19 de maig a Kiev.

Marian van de Wal és una cantant neerlandesa resident a Andorra que va néixer el 21 de gener de 1970 a la localitat de Vianen, a les rodalies de la ciutat neerlandesa d’Utrecht. Van de Wal va passar a ser coneguda a l’entorn del Festival de la Cançó de l’Eurovisió i sobretot a nivell d’Andorra pel fet de participar en nom d’aquest país al concurs que el 2005 es va celebrar a Kíev, Ucraïna.

Van de Wal va residir fins el 1999 als Països Baixos, on tan sols havia participat al món musical a nivell principiant, a diversos festivals de música country. Un cop a Andorra, on regenta un hostal a nivell familiar al poble de l’Aldosa, a la parròquia de La Massana, va començar a realitzar actuacions tant al seu negoci com prenent part a festivals musicals com els d’Aixirivall o Ordino.

El punt clau de la seva carrera musical va arribar l’any 2004 en el moment en què va entrar a participar al programa Eurocàsting d’Andorra Televisió, presentat per Meri Picart i Josep Lluís Trabal, amb el qual s’iniciava la selecció de cantants per participar a l’Eurovisió. Mitjançant el televot, es va aconseguir classificar-se entre les tres posicions finalistes, juntament amb les populars cantants andorranes Ishtar Ruiz i Mar. Amb la participació a la primera edició del programa Desitja’m sort, Marian va resultar l’escollida per representar RTVA a l’Eurovisió del 2005 gràcies als vots d’un jurat d’experts i del públic d’ATV. Després d’interpretar tres cançons a la segona edició del Desitja’m sort, Dóna’m la pau, La mirada interior i No demanis, l’escollida pel públic i pel jurat va ser La mirada interior.

Després d’una important tasca de promoció internacional i un cop feta l’actuació a la semifinal de l’Eurovisió, Marian van de Wal no va aconseguir classificar-se per la final, malgrat haver aconseguit un total de 27 punts provinents de quatre països diferents.

Els últims lligams de Marian van de Wal amb l’Eurovisió venen a través de la seva breu participació als programes Alguna cosa batega i Tots som Anonymous, amb què Andorra Televisió presentava la representació a l’Eurovisió del 2006 i del 2007, respectivament. Van de Wal va reaparèixer a Eurovisió com a portaveu del televot Andorrà durant la final de l’edició del 2007 del concurs europeu, el dia 12 de maig.

Després del pas per Eurovisió, Marian van de Wal va seguir combinant el negoci familiar amb la carrera musical. Ben aviat va crear un duet amb qui va ser la seva professora de cant durant la preparació per a l’Eurovisió, Hellen Robson, amb qui va elaborar diverses versions catalanes de cançons de grups holandesos com és el cas de Nota a la nevera. A principis de 2007, Van de Wal es va unir el seu talent amb el del músic andorrà Oriol Vilella tot creant un nou duet amb qui ha elaborat dos singles Breaking i Waiting.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s