Manel Navarro (2017)

Manel Navarro Quesada, més conegut com a Manel Navarro va néixer a Sabadell el 7 de Març de 1996. Ja des de ben petit es va interessar per la música on es va iniciar en el panorama musical amateur penjant versions a les xarxes socials.

L’any 2014 es va donar a conèixer després de guanyar la segona edició del concurs autonòmic per a joves talents musicals: Teen Stars amb una versió acústica de Hold On, We’re Going Home, del canadenc Drake, que li va permetre firmar el seu primer contracte amb el segell discogràfic TeenStarRecords, i uns mesos després fitxar per la mateixa agència que va empènyer a bandes tant importants com Auryn i Sweet California, banda a la que va acompanyar a la seva anterior gira Wonder Tour com a teloner.

Així mateix va grabar el seu primer tema debutant com a compositor: Brand New Day.

Aquí el podeu veure a la seva actuació al programa Els Matins de TV· el passat gener de 2015:

Els seus gèneres preferits són el pop i el tropical house. També s’inspira amb la música de James Bay, Hozier, Passenger o James Bay, tots ells de tradició britànica amb cançons en anglès.

L’any 2016 va firmar amb la discogràfica Sony Music i així mateix va treure al mercat el seu primer senzill: Candle. Aquí en podeu veure el vídeoclip oficial del tema:

Després de l’èxit aconseguit, el va empènyer a formar part de la graella de participants a la selecció espanyola per a escollir el representant a Eurovisió d’enguany 2017. De fet el tema que va presentar, Do It For Your Lover va entrar a la llista de Los 40 Principales aconseguint la posició 19 només en el seu llançament. Essent així una de les figures emergents de la música al país de l’any 2017.

A Objetivo Eurovisión de TVE va competir a la gran final amb Mirela, Maika Barbero, LeKlein i Mario Jefferson. Una gala que va ser polèmica en la seva decisió ja que va empatar amb la que era la favorita dels eurofans, Mírela, essent la decisió del jurat la que prevalia en cas de que el resultat fós igual.

Aquí en podeu veure l’actuació a la gala del passat 11 de febrer:

La seva proposta per a Eurovisió 2017 és fresca, amb aires totalment estiuencs. La cançó competirà a la gran final del pròxim 13 de Maig a Kíev.

El vídeoclip oficial de la cançó s’ha grabat a Canàries i aquí en podeu veure el resultat: