Susanne Georgi (2009)

SUSANNE GEORGI: L’ADÉU SERÀ COM UN SOSPIR?

sussanne georgiQui havia de dir que Moscou podria ser la nostra darrera oportunitat de sentir la llengua catalana als escenaris europeus… Susanne Georgi va encapçalar la candidatura andorrana al Festival d’Eurovisió 2009 a la capital russa amb la cançó Get a life (La teva decisió).

La televisió andorrana organitzà una preselecció anomenada Passaport a Moscou presentada per Meri Picart a través de la qual proposava tres candidats:Get a lifeamb Susanne Georgi, Passió obsessiva amb Mar Capdevila i Lluís Cartes i el seu Exhaust. La gran final fou el dia 4 de febrer del 2009 i en aquesta ocasió els vots del Jurat i del televot tenien el mateix pes. El jurat va votar en un 47% per Susanne Georgi, 30% per Lluís Cartes i 23% per Mar Capdevila. En el cas dels telespectadors, Georgi va guanyar amb un 66%, Cartes segon amb un 21% i Capdevila un 13%. Vistos els resultats, amb un 56,1% del total de vots, la Susanna Georgi esdevingué la representant de Ràdio i Televisió d’Andorra al Concurs de la Cançó d’Eurovisió del 2009, durant la primera semifinal del dia 12 de maig.

Get a life, que en realitat s’hauria de traduir com “busca’t la vida”, està composada a cinc mans per Rune Braager, Marcus Winther-John, Lene Dissing, la pròpia Susanne Georgi i la seva germana Pernille Georgi. La lletra combina el català i l’anglès de manera força interessant i dóna una petita llum d’esperança per als que estimem Eurovisió en català:

“Sabrem lluitar, sabrem seguir, mirar el futur, trobar-te i ser feliç.”

L’opció andorrana va participar a la primera semifinal sense que el públic espanyol la pogués veure en directe i per tant no van poder votar i va obtenir la 15ena posició amb 8 punts (1 de Turquia, 4 de Portugal i 3 de Malta). Georgi tampoc va poder ser votada pels seus compatriotes danesos.

Els únics dotze punts que va rebre Soraya, la representant espanyola amb el seu La Noche es para mí, van procedir del principat. Al final Espanya va obtenir 23 punts, així que més de la meitat tenien origen al país dels Pirineus.

 

Nascuda a Dinamarca l’any 1976, la Susanne Georgi va assolit l’èxit musical amb el duet Me & My on formava parella artística amb la seva germana, Pernille Georgi. L’any 1999, amb la cançó Let the love go on, la seva música va difondre’s a nivell internacional. També es van fer famoses amb el tema Dub I Dub. Les Me & My van participar a la preselecció danesa amb la cançó Two are stronger than one i van quedar en 6ena posició. Tanmateix, Georgi va llegir els vots del públic danès a l’edició d’Eurovisió del 2007 a Hèlsinki. Ara, però, la Susanna canta en solitari i també gaudeix del mateix èxit. Ella va arribar a Andorra ara fa 14 anys i se’n va enamorar. Des de llavors resideix al país. A més, parla un català excel·lent.

Vegeu la Susanne amb la seva germana interpretant Two stronger than one al Melodi Grand Prix del 2007:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s