Els participants a la primera semifinal ja han trepitjat l’Altice Arena

El passat diumenge 29 d’abril es van encetar els diferents assajos dels primers semifinalistes que participaran a ple dret el dimarts 8 de Maig per poder-se classificar-se per a la gran final. D’ells només en seran 10. De fet, en aquesta primera semifinal, on a priori hi ha més nivell artístic, les coses seran complicades.

Com ja és habitual, la primera presa de contacte amb l’escenari va ser a porta tacada, sense poder ser enregistrat per a la premsa i només seguida en directe des del centre de premsa. Tot i així, la web oficial va penjar 30 segons de cada actuació perquè ens fem una idea de com va essent les posades en escena.

La sessió de diumenge va comptar amb l’assaig dels següents països:

AZERBAIDJÀN:

Aisel va sortir vestida totalment de blanc i brillant sobre unes piràmides irregulars que es van il.luminant durant la seva actuació. Sobretot una veu potent i una composició típica d’eurovisió que de ben segur serà fàcil que pugui passar a la final.

ISLÀNDIA:

Ari Olafsson va sortir vestit amb camisa vermella, vestit blanc brillant i un sombriure  molt afusiu per afrontar una balada que no brilla per la seva posada en escena. Totalment estàtica però això si, amb una veu espectacular de l’islandès.

ALBÀNIA:

Sens dubte una de les millors veus d’Eurovisió d’enguany però si que en aquest tpus de cançons es troba a faltar la projecció led al fons. Colors vermells i ocres totalment encertats per fer brillar una peça única per al país.

BÈLGICA

Tots els propòsits que teníem sobre la gran veu belga es van esvaïr al veure una posada en escena pobra, sense cap mena de pretenció. Si que la cantant va endevant cap a la segona tarima per donar més vistositat a l’escenari però tot i així no acaba de complir les espectatives de la balada.

REPÚBLICA TXECA

Mikolas Josef va fer un assaig impecable no sense tenir en compte l’accident que va tenir en el moment de fer la tombarella que el va fer anar d’urgència a l’hospital per ser atès. Tot i així a dia d’avui s’està recuperant positivament i espera poder fer una actuació impecable. Digne de passar a la final sense problèmes.

LITUÀNIA:

Si ningú donava res per aquest tema, la producció televisiva s’ha de dir que queda del tot perfecte amb aquesta balada íntima i ben intepretada.

ISRAEL

La gran favorita, Netta va fer una actuació pobre, amb una posada en escena no molt pretenciosa i en el que si destacaven els gats xinesos com a mostra “frikie” de l’actuació. Tot i així la veu de Netta no és del tot correcte i menys el vestuari. Caldrà veure l’evolució per de ben segur que el suffle baixarà sobtadament.

BIELORÚSSIA

Alekseev va fer una actuació digne però amb una veu molt poc afinada. Si ja pecava de poca potència, el punt determinat de l’actuació es centra en la ballarina al seu costat i del seu vestuari particular amb les seves roses clavades a la seva esquena.

ESTÒNIA

Una de les apostes que no va defraudar i no defraudarà a la semifinal per classificar-se. Un tema totalment líric però amb espectacle afegit amb la posada en escena del vestit llarg d’Elina Nechayeva. Finalment les projeccions han estat millorades respecte l’actuació a l’Eesti Laul i s’espera que li sigui fàcil passar a la final.

BULGÀRIA

Els últims a trepitjar l’escenari el dia 29 van ser els membres de la formació Equinox que tampoc va defraudar vocalment. Si que la posada en escena és totalment estàtica i sense gaire pretencions però si amb un esclat de llum molt ben encertat.

ARY MACEDONIA:

Les veus del duet Eye Cut no és del tot encertada i encara falta molt en l’escena de la cançó que ha punxat significativament. Tot així esperem que millorin la seva actuació.

CROÀCIA:

Es tindrà que comprovar els jocs de plans que li fagin a la proposta de Croàcia perquè la propsota es basa en ella sola, Franka, amb un gran potencial de veu. Els colors són toalment encertats però si que sense gaires pretencions.

ÀUSTRIA:

Una de les cançons que podrà donar la sorpresa serà la de Cesar Samspon que utilitza l’elevador de l’escenari central. Bona veu, amb un accent totalment gospel que de ben segur ho tinrdrà fàcil per anar a la final.

GRÈCIA:

Yanna Terzi és la primera vegada que actuarà a sobre d’un escenari i això es nota, sobretot perquè és totalment estàtica. Balada amb colors plenament grecs, blaus, blancs. Caldrà esperar al segon assaig però molt intuïm que Grècia ho tindrà pelut aquest any per trepitjar la final.

FINLÀNDIA:

Perquè calen tantes floritures per una peça tan majestuosa com la de Saara Aalto? Tot un arsenal d’escalinata i diamant per tractar de diva a la seva representant. Tot i així, Aalto és indicutiblement una de les millors veus d’Eurovisió 2018 on va clavar amb exactitut totes les notes del seu tema.

ARMÈNIA:

L’actuacío de Sevak Khanagyan va ser totalment encertada. Tot i ser estàtica i ben interpretada si que és bona la posada en escena l’esfera metàlica que l’envolta per fer més gran la seva actuació. Caldrà veure finalment el vestuari final, tot i que en aquesta ocasió no era del tot encertada.

SUÏSSA

El tema del duet ZIBBZ és dels més bons pel país durant els últims anys. Ella de ben segur serà considerada la Miss Eurovisió 2018 per la seva bellesa però tot i així no acaba de plasmar les notes amb bon cop. Caldrà veure l’evolució.

IRLANDA:

Ryan O’Shaughnessy actua totalment estatic recolzat en una farola mentres dos ballarins broden la cançó amb una actuació al seu costat. Si la balada en si perd força a mesura que va avançant, estem segurs que amb el joc dels ballarins guanyarà moltíssim.

https://youtu.be(m83IFWf4llY

XIPRE

Sens dubte la gran sorpresa del que portem de festival d’enguany. Una actuació majestuosa, digne de qualsevol gala dels MTV o similars. Bona veu la d’Eleni Foureira que tot i ser moguda ho fa a la perfecció. La gran sopresa és que fins hi tot hi ha qui ja la reconeix com la guardonada d’enguany. Caldrà esperar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s