TVE dóna a conèixer el jurat espanyol d’enguany

A falta de pocs dies per embarcar cap a Lisboa per presenciar en directe el pròxim festival, avui RTVE ha donat a conèixer el jurat professional que valorarà els temes a la primera semifinal i a la gran final del dia 12.

Els escollits sin Rafa Cano, Brisa Fenoy, Miriam Rodríguez, Roi Méndez i Conchita.

Rafa Cano és conductor i director de programes de ràdio. Ha treballat a Cadena Dial i ha desenvolupat i presentat diferents programes durant les últimes tres dècades. Des de l’any 1994 està al capdevant del programa Dial Tal Cual que segueixen més d’un milió d’oïents.

Brisa Fenoy es una jove compositora, productora i intèrpret. La seva característica és la música electrónica de la unió de lletres atrevidas, una veu molt personal i els sons més actuals. Porta anys alternant la seva feina amb la moda amb l’estudi i aprenentatge d’instruments musicals com el piano i els sistemes de creació musical més actual. El mes de gener d’enguany va treure al mercat el seu segon senil: Jericó. I a més és la responsable de l’adaptació de Lo Malo per a Operación Triunfo. Tot i que va quedar en tercera posició per al festival, la cançó es va col.locar número 1 al Top 50 d’Espanya i al numero 6 del global d’Spotify.

Míriam Rodríguez es la tercera finalista d’OT 2017 i va ser candidata a representar a Espanya a Eurovisió. Natural de A Coruña, estudia art dramática i interpteció. Entre les seves influències musicals es troben les de Vanessa Martin, Malú, Tina Turner i Pink. Va grabar una versió de la cançó Reggaeton lento de CNCO, que va arribar a fer-se viral. L’any 2016 va publicar el seu primer senil: Me cansé de esperar. Sempre acompanyada de la seva guitarra, l’estil vocal de Míriam Rodríguez es caracteritza per poseïr un timbre calideces, profund, amb el que sol versionar cançons actuals de varis estils diferents.

Roi Méndez, també concursant d’OT 2017 on va quedar a les portes de la final. Compta amb una àmplia experiència en el món de la música. Als 15 anys va muntar la seva pròpia banda musical. Músic professional, treballa com a guitarrista a la Orquestra Olympus, una de les formacions gallegues més importante. Entre les seves influències s’hi troben les veus de The Beatles, Queen, McFly, Police i Michael Jackson.

Conchita es una cantant i compositora amb cinc discs al mercat. L’any 2007 va publicar el seu primer disc, Nada Más, després el va seguir el disc 4.000 Palabras el 2009, Tocando Madera el 2010, Zapatos Nuevos el 2012  i Esto era l’any 2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s