La cara i la creu de les votacions

Després d’un resultat històric de Portugal i un fracàs estrepitós d’Espanya, podem dir que els dos estats ibèrics han estat la cara i la creu del Festival d’aquest any. L’un, Salvador Sobral, amb  758 punts ha aconseguit la màxima puntuació i Manel Navarro, amb 5 puntets ha quedat a la cua. Ara és hora de fer una ullada als resultats de les votacions.

Primera Semifinal

Portugal ja va guanyar la primera semifinal amb 370 punts seguida de: Moldàvia 291, Suècia 227, Bèlgica 165, Xipre 164, Austràlia 160, Armènia 152, Azerbaijan 150, Polònia 119 i Grècia amb 115. No van passar a la final Geòrgia amb 99, Finlàndia amb 92, la República Txeca amb 83, Albània amb 76, Islàndia amb 60, Montenegro amb 56, Eslovènia amb 36 i Letònia amb 21.

En aquesta primera ronda votava Espanya, amb les següents puntuacions:

El jurat (amb David Civera, Paula Rojo, Rubén, Antonio Hueso i Natalia) varen considerar que els millors eren: Portugal, República Txeca, Austràlia, Moldàvia, Grècia, Azerbaijan, Eslovènia, Suècia, Bèlgica i Islàndia. El televot espanyol també va donar el seu 12 a Portugal, seguit per Moldàvia, Bèlgica, Islàndia, Suècia, Finlàndia, Armènia, Polònia, Letònia i Montenegro.

Segona Semifinal

Kristian Kostov de Bulgària va guanyar la segona semi amb 403 punts, seguit d’Hongria amb 231, Israel amb 207, Holanda amb 200, Noruega amb 189, Romania amb 174, Àustria amb 147, Croàcia amb 141, Bielorússia amb 110 i el darrer en classificar-se era Dinamarca amb 101. El primer en caure del passi a la final va ser Sèrbia amb 98, amb ben poca diferència Suïssa amb 97 i després ja venien Irlanda amb 86, Estònia amb 85, els 69 de Macedònia, 55 Malta, 42 Lituània i 1 sol puntet per Monetta de San Marino.

La Gran Final

Els 5 únics vots que va rebre Do it for your lover procedien del públic portuguès, per que cap jurat internacional ni cap altre televot van atorgar cap més punt a Manel Navarro representant RTVE.

I en canvi, Salvador Sobral va aconseguir 12 dels jurats suec, belga, espanyol, albanès, finlandès, islandès, letó, polonès i eslovè, així com el màxim favor dels jurats de Geòrgia, Azerbaijan, Espanya, Islàndia, Letònia, Polònia i Moldàvia. Els punts del televot van ser 197 i 173 del jurat. En tot cas era el guanyador per totes bandes, tant d’Orient com d’Occident, tant del públic com dels experts.

Així que es poden dir que han estat unes votacions justes, tant pel capdamunt amb Portugal com pel capdavall del rànquing, amb Espanya al vagó de cua.

 

 

 

Eurovision, operated by EBU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s