Aquesta nit arriba la gran final

Quan tot semblava indicar que la producció per part de la televisió ucraïnesa desmilloraria la qualitat del festival d’Eurovisió vers edicions passades com la de Copenhagueo Estocolm, el resultat ha estat al contrari: realització iproducció excel.lent d’un festival per recordar entre els millors.

Tota una ciutat volcada per un esdeveniment com el d’Eurovisió per demostrar, una vegada més, que Europa és el camí correcte per un col.lectiu fortament colpejat per les forces russes. I ho faran una vegada més, la segona, aquest dissabte amb la gran final des del Centre Internacional d’Exposicions de la ciutat.

Els participants de la nit seran els següents:

1. ISRAEL:

Una mostra més del patró 100% eurovisiu. Muscles, música alegre i molt moviment per una de les apostesmés aclamades pel públic gai present a la ciutat. Israel sempre aposta per figures emergents del seuestimat Tel Aviv I alhora vol demostrar aquestaambigüetat amb els seus representants.

2. POLÒNIA:

Veu impecable la de Kasia Mós amb un balada pop molt contundent i amb un missatge clar: La llibertat. Bona interpretació, bona posada en escena però ambuna melodia que de ben segur no captivarà a moltseuropeus.

3. BIELORÚSSIA:

Ens trobem devant del tema més folk de la nit i unade les candidatures que utilitza el seu propi idioma. A més, el tema no utilitza l’anglès en cap moment. Els dos figuren una vela voladora i el seu tema farànomés ballar a tots els assistents a Kíev. Per a la resta, cançó per a estar a la cua de la classificació.

4. ÀUSTRIA:

El carisma del cantant Nathan Trent fa que la càmera es desbordi amb una posada en escenatotalment a l’estil Disney: sobre una lluna imaginària. El tema podria passar desaparcebut en qualsevol filmusical de qualsevol supermercat.

5. ARMÈNIA:

Com cada any, el país caucàsic no es queda curt en la producció d’un tema que per si mateix no destaca per res. Una vegada observes la producció que en fan des de l’estadi et quedes bocabadat… Tema claríssim a quedar entre les 5 primeres de la llista.

6. HOLANDA:

Himne cap a una mare per part de tres germanes queja ho van intentar al Junior Eurovisión de l’any 2004 I que ara, una vegada ja formades ens cantaran un tema al més pur estil Wilson Phillips. Bon tema peròsense cap ingredient més per poder-se col.locar alsprimers llocs de la taula.

7. MOLDÀVIA:

La cançó més ballable de la nit amb els moldaus queja van representar al país l’any 2010. Bon joc de càmeres per a la tornada de la cançó amb trompetes.Juga un paper important interpretar el tema entre dues peces totalment diferents i estem segurs quedestacarà per això al resultat.

8. HONGRIA:

La febre gitana amb un tema interpretat en l’idiomaoriginal farà que l’adrenalina pugi amb una cançómolt ben interpretada, amb bon joc de càmeres peròaixò si, amb tocs folklòrics molt marcats.

9. ITÀLIA:

La peça de Gabbani ha pujat com l’escuma des del moment en que va guanyar el Festival de San Remo itambé ho ha fet pal.lès durant tota la setmanaeurovisiva. El seu tema és el més vist a youtube de tota la història del festival d’Eurovisió. La ocasiós’ho val: carisma absolut devant la càmera, tema ambun positivisme molt destacat i amb una posada en escena fàcil però alhora efectista. Seran ells elsvencedors?

10. DINAMARCA:

L’etern talent dels escandinaus recau ara a mans de la jove Anja, natural d’Austràlia però amb origensdanesos que interpretarà un tema molt fresc, amb no molt bona conjunció amb el cor que l’acompanyaperò que ella demostrarà que la seva veu és totalmentel més important de l’actuació.

11. PORTUGAL:

Tot i la malaltia que pateix Salvador Sobral, se l’hamimat des del primer moment que va aterrar a Kíev. Un tema totalment en portuguès d’un gran music quea més de cantar com els àngels, sap parlar català. Tot una declaració d’amor tendre amb una baladaclàssica que de ben segur farà vibrar a tots elstelespectadors.

12. AZERBADIJÀN:

Producció potent amb un tema molt actual. Les metàfores molt ben aconseguides amb una cançó ambaspecte negre I totalment fosc. Impactant també elsmoviments de la cantant Dijah però això si, un tematotalment a l’anglesa.

13. CRÀCIA:

El joc de les dues cares farà també emocionar a totes les mares amb un tema tendre que juga amb la peculiar interpretació del seu representant Jacques Houdek, un cantant molt conegut als balcans queintepreta tant la vessant clàssica del tema com la vessant pop. Sense cap mena de dubte, l’home de les mil cares i mil veus… sense desafinar cap nota.

14. AUSTRÀLIA:

Tercer intent del país de les antípodes per poder-se fer un forat a tot a Europa amb una veu moltcotitzada al seu país després de guanyar l’últimaedició del seu X-Factor. Tot I així, la cançó queprocedeix de la classificació de la primera semifinal, la veu d’Isaiah no és del tot impecable sobrel’escenari del festival, I esperem que en aquest a la final ho faci impecable perquè la balada s’ho val.

15. GRÈCIA:

Tema totalment a l’estil eurovisiu, passant d’unabalada tendre i sense cap mena de pretenció per passar al tema més dance de la nit a la seva tornada. Grècia aquesta vegada deixa les petxines, volutes, sirtakis, etc. per passar al tema més ballable de la nit amb una posada en escena molt ben escollit.

16. ESPANYA:

El català Manel Navarro farà vibrar a totes les adolescents d’Europa amb un tema fàcil, amb un tempo molt enganxós però que sobre l’escenaridestaca per la producció surfera que TVE ha preparatper a ell.

17. NORUEGA:

La cançó del DJ emmascarat. Juga un paper moltimportant la imatge del grup que representa al paísnòrdic. Sembla ser que mica en mica van descobrintel talent del país amb la música de cap de setmana.Tema totalment dance i ben interpretat.

18. REGNE UNIT:

Torna la tranquil.litat amb una balada amb una de les veus més potents de la nit, Lucie Jones i amb untema escrit per la guanyadora del festival l’any 2013, Emmelie de Forest. Ingredients fàcils per poderaixecar una mica els ànims als veïns que volen deixarde ser europeus… Molt destacable la posada en escena del tema, dels millors del festival d’enguany. Joc d’estrelles i mirallets que fan engrandir moltíssimel tema I l’escenari.

19. XIPRE:

Quan el ball I la posada en escena es converteixen en un detonant per poder aconseguir el seu passaport a la final. Aquests van ser els ingredients que vaaconseguir el xipriota per col.larse a la final amb un tema que, sense gaires pretencions, si que fa moure a tot el públic.

20. ROMANIA:

El circ arriba a Kíev amb un tema de fusió entre el rap i la veu clara que ens recorda els èxits de Heidi. Ara bé ens trobem devant d’una posada en escenatotalment subralista: canons de guerra per un temaque parla de l’amor i la complicitat.

21. ALEMANYA:

Des del primer moment que es va escollir el tema vaser motiu de polèmica per tractar-se, segons moltsexperts, en una còpia exacte d’un els temes de David Guetta. Tot i el canvi de xapa i pintura que li hanvolgut fer al tema, Levina, la representant, cantad’allò més bé I fa una bona intepretació. Ara bé, elsexperts auguren una posició baixíssima per aquesttema.

22. UCRAÏNA:

Els anfitrions juguen un paper molt important en aquesta ocasió I ho fan amb un tema totalmentdiferent a la resta: rock-punk per a un tema quedesborda a tot l’estadi per veure els seus herois poderveure tornar a guanyar Eurovisió, I així cada dia sermés europeus…

23. BÈLGICA:

Blanche va volar des de Brusel.les pensant que seriauna de les grans favorites de la nit però una vegadava començar a actuar a l’escenari d’Eurovisió es vaveure que la seva veu no s’ajusta a les exigències del tema. Tot I així, I tractant-se d’un dels temes més ben composats de l’edició d’enguany, va aconseguir lloca la gran final I espero que aquesta vegada si que la seva exigència vocal sigui molt millor.

24. SUÈCIA:

Es tracta d’una bona mostra de tenir bons productors, bons cantants i ser alhora un país molt musical. Bengtson, cantant que va guanyar una de les darreresedicions de l’X-Factor, farà un autèntic espectacledalt de l’escenari tot jugant amb les cintestransportadores juntament amb els seus coristes quefa que es convertixi en un bon ingredient per col.larseal capdemunt de la llista final.

25. BULGÀRIA:

Balada sense gaires pretencions però que el seucantant ho fa brillant per converitir-se fins I tot en una de les grans favorites de la nit. Cal veurel’especial rellevància que juguen els espaisdescoberts de l’escenari per crear visualment jocs de càmera que aconsegueixen un resultat excel.lent.

26. FRANÇA:

Adoració al Sr. Eiffel amb una posada en escena no molt pretenciosa però on juga un paper important les imatges del fons. L’etern París és el protagonista d’un tema de fusió molt ben interpretat però que segonsels experts falta moviment durant l’actuació. No n’hiha prou en ensenyar les meravelles que ens depara la gran ciutat de la llum.

Cal recordar que les màximes favorites de la nit són Itàlia, Portugal i Noruega.

A la gala d’aquesta nit també comptarà amb les actuacions de Ruslana, primera guanyadora a Eurovisió l’any 2004 i també de la recent triumfadora, Jamala. Ambdues interpreten un tema inèdit que presentaran a la gala.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s