La corda tensa entre Rússia i Ucraïna, afecta a Eurovisió

El que ja es creia que seria un motiu de discrepància per a la participació russa al pròxim festival d’Eurovisió a Kíev, ha donat els seus fruits en les últimes hores. De fet, ja a la presentació de la seva representant Yulia Samoylova, la televisió russa deixava entreveure que podrien decidir no participar fins a l’últim moment degut a les greus tensions polítiques entre els dos països.

Ara bé, ja desde que Rússia va presentar la seva representants, les autoritats ucraïneses van decidir vetar l’admissió de la cantant al país ja que ella va entrar il.legalment a la zona de Crimea just després de l’annexió amb Rússia, fet que incomplia la llei i la desemparava de tornar a trepitar territori ucraïnès en els pròxims tres anys. Sens dubte tota una estratègia per part dels russos.

De fet, oficialment així ho va el govern a Kíev el passat dimarts i el que es volia comunicar és que tan si la UER ho acceptava com si no, el que adjudicaven les autoritats d’Ucraïna era per llei per a tothom.

Després de fer-ho oficial, Rússia va anunviar l’endemà que de pronunciar-se oficialment la prohibició a Samoylova, ella mateixa seria la representant per al 2018, això si, amb un tema diferent al que presenta enguany, Flame Is Burning.

El més curiós del culebrot és que justament avui, la UER ha proposat a Rússia que competeixi a ple dret però emetent l’actuació via satèl.lit en un estudi des del país. Tot i així, la solució per part de les autoritats d’Ucraïna no ho han vist bé ja que tot i que la cantant no actuï a Kíev, ella tampoc pot aparèixer en imatges a la televisió del país.

Tot i així, Rússia ja va rebutjar l’oferta presentada per la UER i pressiona novament perquè s’accepti la cantant a l’escenari del Centre Internacional d’Exposicions.

La solució que proposa Ucraïna per acceptar algun cantant del país veí és que canviï d’artista i que en aquest cas esculli algun represntant que no hagi infringit la llei del país.

Esperem notícies més actuals per saber finalment com acaba la disputa, política dels dos països.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s