Sorpresa al Melodifestivalen suec amb el triomf de Robin Bengtsson

Final d’infart la viscuda el dissabte passat al Friends Arena d’Estocolm per presenciar la final de les finals d’Eurovisió, el ja tradicional i apreciat Melodifestivalen de Suècia.

Una edició del Melodi que començava ja el passat dia 4 de febrer amb el períple per tota la geografia sueca on a cada gala s’han presentat 7 candidatures per arribar finalment a una respesca per a designar 4 nous finalistes i una super final celebrada a la capital.

Cal destacar que l’expectació per aquesta edició ha estat notable ja que gaudíem d’un espectre de cantants forçament coneguts en l’àmbit suec i també eurovisiu. Així doncs figures com Charlotte NIlsson o Loreen, guanyadores del 1999 i 2012 respectivament, tornaven a concursar a la preselecció sueca, tot i que amb no tanta sort ja que la primera no va arribar ni a classificar-se per a la respesca. En el cas de Loreen va aconseguir lloc a la repesca però va ser desbancada.

També ho feien altres noms repetits en el format com Wiktoria, Lisa Ajax, Ace Wilder, Mariette, John Henrik o Boris René, que van ocupar un lloc a la final de dissabte i d’altres com Dina Nah, Roger Pontare o Krista Seigfireds que no van aconseguir passar de l’actuació a la seva gala corresponent.

Com sempre la producció de la SVT va ser immaculada. Amb una presentació de luxe en totes les gales format pel Clara Henry, Hasse Andersson i el conegut David Lindgren.

A la gala del dissabte no hi va faltar la presència de l’últim reprsentant suec, Frans i també de l’estrella sueca Zara Larsson que va interpretar un mix dels seus temes més coneguts durant la mitja part de la festa.

Com en les edicions passades, el format de votació va constar d’una primera votació del jurat internacional, que aquesta vegada hi van participar Armènia, Austràlia, República Txeca, França, Israel, Itàlia, Malta, Noruega, Polònia, Regne Unit i l’organitzadora d’enguany, Ucraïna. Les votacions van ser al més pur estil eurovisiu, otorgant en aquesta primera part la màxima puntuació a la candidatura de Robin Bengtsson.

Minuts més tard arribaria el moment de designar la puntuació del televot, i per tant la classificació final sumant els punts e la primera part, essent aquesta la següent:

 1. Robin Bengtsson: I Can’t Go On: 96 jurat + 50 televot: 146 punts
 2. Nano: Hold On: 76 jurat + 57 televot: 133 punts
 3. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia: En Värld Fyll Av Strider (Eatneme Gusnie Jeenh däaroeh): 56 jurat + 49 televot: 105 punts
 4. Mariette: A Million Years: 62 jurat + 37 televot: 99 punts
 5. Benjamin Ingrosso: Good Lovin’: 54 jurat + 33 televot: 87 punts
 6. Wiktoria: As I Lay Me Down: 29 jurat + 51 televot: 80 punts
 7. Ace Wilder: Wild Child: 35 jurat + 32 televot: 67 punts
 8. Boris René: Her Kiss: 35 jurat + 31 televot: 66 punts
  9. Lisa Ajax: I Dont’ Give A: 16 jurat + 30 televot: 46 punts
 9. Anton Hagman: Kiss You Goodbye: 6 jurat + 37 televot: 43 punts
 10. FO&O: Gotta Thing About You: 7 jurat + 34 televot: 41 punts
 11. Owe Thörnqvist: Boogeyman Blues: 1 jurat + 32 televot: 33 punts

Les apostes prèvies a la final donaven la victòria a la jove Wiktoria seguida de Mariette i Benjamin Ingrosso, però finalment, i per sorpresa, el jove Bengtsson s’emportava el trofeu i per tant va ser designat pròxim representant suec a Eurovisió.

Bengtsson apostava fort pel seu tema I Can’t Go On, amb una posada en escena molt potent on les cintes de córrer i els efectes dels coristes hi jugaven un paper important.

D’aquesta manera els escandinaus voldran provar sort una altra vegada a la producció europea, i qui sap, potser s’emporten el tan desitjat sisè triomf del festival, igualant el rècord aconseguit fins ara per a Irlanda.

Podeu veure l’actuació final en el següent vídeo:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s