Estònia opta per “Verona” amb els veterans Laura i Koit Toome

El passat dissabte va arribar a la fi una de les preseleccions més preuades i esperades de l’edició d’enguany, l’Eesti Laul, la preselecció amb la que Estònia tria cada any el seu representant per a Eurovisió.

Enguany va comptar amb 2 semifinals de les quals de cada una d’elles es van escollir 5 candidatures de les 20 que va proposar la ETV, la televisió del país.

La gala final es va celebrar al Saku Suurhall, el pavelló on ja es va celebrar el festival de l’any 2002 i va ser presentat per Märt Avandi i Ott Sepp. La gala a més va comptar amb la participació estelar de Mans Zelmerlow, el guanyador de l’any 2015 i a més va formar part del jurat final.

Una vegada van actuar les 10 candidatures de la nit es va procedir a saber la classificació que va otorgar a parts iguals el jurat professional i el televot, a parts iguals, i aquest va ser el resultat:

 1. Kerli: Spirit Animal: 12 + 10 = 22 punts
 2. Koit Toome & Laura: Verona: 5 + 12 = 17 punts
 3. Rasmus Rändvee: This Love: 10 + 6 = 16 punts
 4. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian: Have You Now: 8 + 5 = 13 punts
 5. Ivo Linna: Suur Loterii: 4 + 8 = 12 punts
 6. Ariadne: Feel Me Now: 3 + 7 = 10 punts
 7. Liis Lemsalu: Keep Running: 6 + 4 = 10 punts
 8. Lenna Kuurmaa: Slingshot: 7 + 2 = 9 punts
 9. Daniel Levi: All I Need: 2 + 3 = 5 punts
 10. Elina Born: In Or Out: 1 + 1 = 2 punts

Finalment es van escollir els tres primers classificats, els quals es van tornar a obrir les línies telefòniques per poder votar novament per una de les 3 cançons. El resultat final de la nit va ser aquest:

 1. Koit Toome & Laura: Verona: 55,8% de vots
 2. Kerli: Spirit Animal: 29,7% de vots
 3. Rasmus Rändvee: This Love: 15,5% de vots

Cal destacar que el nivell d’enguany a l’Eesti Laul era molt alt i totes les apostes tenien una bona intepretació. Sembla doncs que Estònia vol recuperar el bon llegat aconseguit durant els seus primers anys a Eurovisió, on les seves propostes sempre eren molt ben rebudes pels fans i aconseguiren uns grans resultats.

Mostra d’aquestes primeres passes el festival les podem trobar amb Koit Toome, un dels membres del duet guanyador que ja va ser representant al país l’any 1998 amb la cançó Mere Lapsed, del qual va aconseguir un mereixedor12è lloc. Pel que fa a Laura, va ser una de les components del grup Suntribe, que ja va participar al festival l’any 2005 amb el tema Let’s Get Loud.

La peça que interpreten és un tall 100% eurovisiu i amb molt potencial per quedar bé a la graella final. Ara bé, Estònia haurà de tenir el repte novament de poder passar a la final ja que serà un dels paísos participants a la segona semifinal.

Aquí podeu veure l’actuació en directe del tema Verona:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s