El duet Norma John guanya per sorpresa l’UMK finlandès

Des de ja fa unes quantes setmanes podiem escoltar ja tots els 10 temes escollits per a la televisió finalndesa, la YLE, per a participar al UMK 2017, la preselecció del país per a designar el representant a Eurovisió. Apostes fortes com les de Emma, amb el tema Circle Of Light, o la mateixa banda My First Band amb el tema Paradise, eren un dels màxims favorits per endur-se ahir dissabte el triomf de la preselecció. Ara bé, la gran sorpresa de la nit va ser quan finalment va guanyar el duet Norma John amb el tema Blackbird.

La gala va estar presentada per a la polifacètica Krista Siegfrids, representant del país l’any 2013 i actualment intentant-ho al Melodifestivalen suec, i va tenir lloc al Metro Arena de Espoo. Un total de 10 paritcipants entre els quals hem de destacar la participació de Dani Sanz: participant a l’edició del 2007 d’Operación Triunfo a Espanya i que en aquesta ocasió participava amb el nom de D’Sanz. Cal destacar que durant els últims anys s’ha fet un nom al panorama musical escandinau on ha participat a diferents programes de la televisió finlandesa.

Enguany la gala va comptar amb una novetat, el jurat internacional on hi van pendre part països com Estònia, França, Islàndia, Israel, Letònia, Noruega, Regne Unit, Suècia, Ucraïna i Espanya, aquesta última representada per Federico Llano, el cap de la delegació de TVE que va ser l’escollit per donar el seus vots finals. També hi va compar la part del Televot i del qual va quedar de la següent manera:

  1. Norma John: Blackbird: 94 Jurat + 88 televot = 182 punts
  2. Zühlke: Perfect Villain: 74 Jurat + 71 televot = 145 punts
  3. Emma: Circle Of Light: 53 Jurat + 53 televot = 106 punts
  4. My First Band: Paradise: 45 Jurat + 52 televot = 97 punts
  5. Günther & D’Sanz: Love Yourself: 37 Jurat + 45 televot = 82 punts
  6. Alva: Arrows: 15 Jurat + 48 televot = 63 punts
  7. Anni Saikku: Reach Out For The Sun: 43 Jurat + 16 televot = 59 punts
  8. Lauri Yrjölä: Helpoo Elämä: 43 Jurat + 15 televot = 58 punts
  9. Club le Persé: My Little World: 21 Jurat + 29 televot = 50 punts
  10. Knucklebone Oscar & The Shangri-la Rubies: Caveman: 5 Jurat + 13 televot = 18 punts

Sens dubte la gran sorpresa va ser la gran balada que van interpretar el duet guanyador, Norma John, format per Lasse Piirainen al teclat i Leena Tirronen a les veus. Lasse és músic i compositor i ha col.laborat amb grans artistes, a més del seu pas per la banda LOVEband. Per altra part, Leena, es va donar a còneixer l’any 2010 al concurs X-Factor amb el que va acabar en tercera posició. Arrel del seu èxit al programa va firmar un contracte amb Sony Music i a finals del 2010 va editar l’àlbum Leena Ihmemaassa, del que van sortir èxits com ara Piru, Onnun i Salarakkaan Päiväkirja. Una vegada es va acabar la relació amb la discogràfica, es va unir amb Lasse per confeccionar temes ja famosos al país com Lobotomia.

Sens dubte Blackbird és una balada plena de sentiment, ben construïda i que farà que de ben segur la podem disfrutar també a la gran final de Kíev. Aquí podeu veure l’actuació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s