TVE DESVETLLA COM TRIARÀ EL SEU REPRESENTANT PEL 2017

Tal com ja anunciàvem anteriorment i després de la reunió entre els fans que van mantenir membres de la Televisió pública espanyola durant les últimes setmanes, el passat dimecres 26 d’octubre van donar a conèixer el sistema de selecció del pròxim representant espanyol per al festival que es celebrarà a Kíev.

En aquesta ocasió s’utilitzarà un sistema mixt entre selecció per internet i per altra banda s’escollirà a un grup selecte de cantants professionals per participar directament a la gran final televisiada anomenada Objetivo Eurovisión 2017 que es celebrarà durant el mes de febrer a Madrid.

La primera part és la més ambiciosa ja que des del passat dia 28 d’octubre i fins el 27 de novembre, s’obre el termini d’inscripció a un càsting públic a la mateixa web rtve.es on qualsevol artista podrà optar a participar-hi. De fet les bases legals de com es pot presentar la proposta ja estan penjades a la mateixa pàgina web de la televisió. En aquest primer càsting, el públic tindrà la decisió i l’escollit serà un dels precandidats finalistes.

Amb aquesta iniciativa, RTVE preten obrir Eurovisió a nous talents de diferents estils musicals, independentment de si tenen o no un segell discogràfic al darrere, i recollir l’activitat de molts artistes a les xarxes socials.

D’entre les propostes que es rebran se n’escolliran un màxim de 30 que seran publicades a la pàgina web i posteriorment el públic podrà votar per la seva favorita. De les 10 més votadas, un jurat independent escollirà tres candidates on els mateixos artistes tindran l’oportunitat d’interpretar-les en un programa en streaming per rtve.es el pròxim mes de Gener. Durant el mateix, el públic podrà tornar a votar per decidir aquesta vegada quina d’elles es converteix en la gran finalista.

Un dels aspectes que va recalcar Toñi Prieto, la directora d’entreteniment de l’ens públic és que el plató de la final serà gran i estarà a Madrid. També va desvetllar que no hi hauran problemes tècnics de so i d’il.luminació que s’han caracteritzat durant les últimes gales sinó que s’intentarà que sigui una gala impecable.

Ara bé, els mateixos responsables de la televisió no tenen decidit quin serà el número de cantants professionals als que convidarà a la final. Si que va a firmar que s’està treballant dur sobre el projecte, parlant amb diferents discogràfiques, els mànagers i els mateixos artistes. Assegura que seran bons artistes, amb bona qualitat tant en les cançons com en les interpretacions.

Reafirmava també Prieto que acceptaran qualsevol idioma en les cançons, sempre i quant el tema tingui bona qualitat i que l’artista seleccionat no dependrà de que sigui noi o noia.

Aquí podeu veure la notícia oficial del procés de selecció:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s