6 CIUTATS VOLEN ACONSEGUIR LA SEU DEL FESTIVAL 2017

Des del triomf de Jamala a l’últim certàmen de la cançó europea moltes ciutats del país guanyador, Ucraïna s’han interessat per complet per poder acollir el pròxim festival de l’any vinent al seu país. Ja des del dia següent a la seva victòria s’especulava sobre quin seria ell lloc més idoni per encabir la 52ena. edició del festival.

Des d’un inici van ser moltes les ciutats que van solicitar a la NTU, la televisió del país la seva intenció per ser la seu. Ara bé, una de les permisses que estipula la UER per a celebrar un esdeveniment d’aquesta embargadura no només és que es realitzi en un recinte adequat per a l’espectacle, sinó que a més compti amb una oferta hotelera idònia per encabir tot el públic assistent, uns bons serveis de transports i d’una comunicació excel.lent. Conceptuant aquests punts, l’única ciutat que compta amb aquests requisits és la capital del país, Kiev.

Però el país no es vol rendir només amb una sola opció sinó que ja la televisió del país ha fet oficial quines seran les candidatures oficials: Kiev, Lviv, Dnipro, Kharkiv, Odessa i Kherson. Així ho van oficialitzar el passat dia 8 de juliol on es va desvetllar tot l’entrellat sobre aquesta selecció que coneixerem ja el dia 1 d’agost.

El procés consistirà primerament amb un debat obert a través de la teost.levisió per al pròxim dia 20 on representants de cada ciutat discutirant i exposaran el millor de cada una de les seus devant dels mitjans, fans i seguidors del festival. A partir de l’endemà, dia 31 només quedaran dues candidatures que lluitaran per la seu qu es descobrirà el dia 1 d’Agost.

Sense cap mena de dubte el festival al país es viu molt i creuen que també serà una bona atracció per donar una bona imatge a Europa després dels alts i baixos dels darrers anys. El pressupost previst per al festival 2017 està fixat per uns 15 milions d’euros que aniran finançats majoritàriament pel govern del país i la UER,a més dels patrocionadors.

El més debatit de tot el procés és quina serà la seu que pugui albergar com a mínim de 10.000 persones. L’estadi Olympisky de Kiev, construït per a l’Eurocopa de fútbol del 2012 és un dels llocs més idonis, però el problema és la coberta del recinte que no existeix. Per a cobrir-lo posen en dubte que la càrrega de pes de tot el muntatge per a l’espectacle no es pugui subjectar a la perfecció. A part d’aquest recinta existeixen altres pavellons amb menys capacitat que podrien també fer una bona funció, com per exemple el Palau d’Esports de la Ciutat que ja va albergar el festival del 2005.

Un bon dilema per al país que anirem descobrint mica en mica.

Des d’eurovisió.cat us informarem en tot detall del procés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s