RESULTATS DE LA SEGONA SEMIFINAL

Acabada ja la segona semifinal del festival amb la classificació de Letònia, Polònia, Israel, Sèrbia, Lituània, Austràlia, Bulgària, Ucraïna, Geòrgia i Bèlgica.

L’espectacle ha començat puntualment des del Globen Arena i ha començat amb un número musical molt especial dedicat a la història d’Eurovisió on els presentadors d’enguany, Mans Zelmerlow i Petra Mede han parodiat diferents aspectes del festival. Un número molt vistós i especial que ha fet aixecar els ànims de tot el públic assistent al festival.

En aquesta segona semifinal cal tenir present que a part de tots els participants a la semifinal han votat també el Regne Unit, Itàlia i Alemanya, amb el mateix sistema de votació habitual.

Posteriorment han començat les divuit actuacions, precedides de les postals molt criticades des de Suècia per tenir molt poca creativitat.

1.- LETÒNIA: Heartbeat (Justs). Actuació amb força i amb molt bona veu comparada a la que ens tenia acostumats als assajos previs i l’actuació a la gala del país per ser designat. La cançó, obra de la successora Aminata ha causat furor entre els fans d’Estocolm i és una de les cançons més preuades d’aquesta semifinal. Clarissím finalista per entrar a la final

2.- POLÒNIA: Color Of Your Life (Michal Szpak). Molt bona actuació comparat amb l’assaig d’ahir. Amb efectes visuals a la pantalla on es podia llegir la lletra de la cançó. Si que és cert que el vestuari no era el més adequat però la veu i la potència han marcat perquè finalment també fos un dels finalistes

3.- SUÏSSA: The Last Of Our Kind (Rykka). No es pot dir que la coreografia de Rykka fós la més encertada ja que el públic general del Globen Arena imitava el moviment de cames que feia igualment durant l’escena. Posada en escena pobra però amb bona veu que al final no ha captat l’atenció per passar a la final

4.- ISRAEL: Made Of Stars (Hovi Star). Tot i que la imatge de Hovi no és del tot encertada, la seva veu és extremadament bona i amb una posada en escena excelent. Això ha fet que fós també una claríssima balada que passa a la final.

5.- BIELORÚSSIA: Help You Fly (Ivan). Tot i els efectes visuals de lleons i bèsties, la cançó de Ivan no ha captat l’atenció que es mereixia i per això no ha cuallat ni en els assajos previs ni en la pròpia semifinal. La cançó requeria de més efectes i més potència, a més, la imatge d’ell no era del tot encertada.

6.- SÈRBIA: Goodbye (Shelter) (Sanja Vucic ZAA). Bona veu, posada en escena brillant i amb moviments que captaven molt l’atenció per part de Sanja. Detall important de la cantant: sap espanyol. Durant la Red Carpet vam poder parlar amb ella i a part de ser encantadora ens va explicar que li encantava el nostre país. Claríssima aposta per a la final.

7.- IRLANDA: Sunlight (Nicky Byrne). Tot i gaudir de molt privilegi per ser un dels membres de Westlife, aquest fet tampoc ha servit perquè Irlanda intentés col.larse a la final. Posada en escena pobra, amb una cançó que no destacaba per res.

8.- ARY MACEDÒNIA: Dona (Kaliopi). La diva dels balcans s’ha guanyat el públic d’Estocolm durant aquests dies. Clares discrepàncies durant les rodes de premsa per confondre el mot Dona per Donut i mofant-se irònicament del seu tema. Tot i així, Kaliopi ha sigut una de les grans artistes de la nit, que amb la seva peculiar veu ha fet que brodés el seu tema.

9.- LITUÀNIA: I’ve Been Waiting For This Night (Donny Montell). Un dels artistes que ja coneix aquest pas per les semifinals és Donny Montell. Tal com ja va passar al 2009, s’ha guanyat el públic amb la seva posada en escena impactant, amb efectes visuals excel.lents i una veu pontentíssima.

10.- AUSTRÀLIA: Sound Of Silence (Dami Im). El públic estava aclamant en tot moment la veu de Dami In. Sense cap mena de dubte un dels moments més esperats de la nit que amb la seva gran balada ha fet que posés els pèls de punta a tots els assistents. Els efectes visuals i la producció de la cançó eren molt bons i per això ja des del seu inici ja era una clara candidata a tenir un lloc a la gran final de dissabte.

11.- ESLOVÈNIA: Blue And Red (ManuElla). Començant la cançó sense afinar i amb una interpretació pobra. Cançó que no passarà a la història d’Eurovisió i que tampoc gràcies al ballarí al seu costat ha sabut captar l’atenció del públic.

12.- BULGÀRIA: If Love Was A Crime (Poli Genova). Un dels temes més esperats d’enguany era el de Poli. La cançó ha quallat des del primer moment i això també s’ha transmès durant la seva interpretació. Tot i que el vestuari no era del més encertat, els efectes visuals i la posada en escena ha estat molt encertada. Clara favorita a passar i que al final ha aconseguit!

13.- DINAMARCA: Soldiers Of Love (Lighthouse X). Una aposta que no destacava des del primer moment. Dinamarca no apostava per una cançó molt innovadora i ni molt menys ha sabut captar l’atenció de tots els telespectadors.

14.- UCRAÏNA: 1944 (Jamala). Si parlem de Jamala hem de parlar d’una grandíssima veu. Una artista que domina en tot moment els seus aguts i que ha brodat el seu tema. No era d’extranyar que en aquest cas es guanyés el públic de nou i també la tindrem a la gran final.

15.- NORUEGA: Icebreaker (Agnete). Tot i no aparèixer durant la Red Carpet ni en les rodes de premsa a causa d’una malaltia mental i bipolar de la cantant noruega, Agnete ha interpretat correctament el seu tema però sense cap punt destacat durant l’interpretació.

16.- GEÒRGIA: Midnight Gold (Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz). El tema més extrovertit de la nit que gaudia d’una producció excel.lent i brodada. Això ha servit perquè novament el país caucàsic estigui a la final amb un tema totalment diferent a tots els estils que s’han viscut a Eurovisió fins ara.

17.- ALBÀNIA: Fairytale (Eneda Tarifa). Una de les apostes més pobres d’Albània era sens dubte la d’Eneda. Amb una posada en escena pobra i sense cap mena de tret destacat.

18.- BÈLGICA: What’s The Pressure (Laura Tesoro). Després d’un tema poc destacat com el d’Albània, ens trobem davant d’una jove artista que sap captivar en tot moment la càmera i que gràcies als seus coristes ha sapigut captar l’atenció de tots els telespectadors amb un tema totalment animat i que aixecava els ànims a tothom. Bona interpretació i posada en escena.

Un cop coneguts els 10 participants que passaràn de nou a la gran final ara caldrà saber l’ordre definitiu que la SVT proposarà per a la gran final del dissabte que bé. Des d’Eurovisio.cat us informarem en tot moment del que succeix a la capital sueca.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s