LA UER RECTIFICA LA PROHIBICIÓ DE BANDERES NO RECONEGUDES

Durant el dia d’ahir la UER va ser notícia a gairebé tots els mitjans espanyols i tot sobre un document intern que va donar a conèixer públicament la plataforma de venda d’entrades AXS on es detallava oficialment que la UER prohibia, en general, totes les banderes regionals i d’estats no reconeguts per ser exposades a les gales del Globen Arena d’Estocolm. Unes banderes en les que s’inclouien gràficament i on podiem trobar les de Palestina, Kosovo, Nagorno Karavah, Crimea, Estat Islàmic o la mateixa Ikurriña del País Basc.

banderas prohibidas

Aquesta última va ser la que va despertar més polèmica, ja que a part de ser un emblema reconegut per l’estat espanyol el mateix Lendakari va fer declaracions d’urgència demanant que l’estat espanyol ratifiqués aquesta falta de respecte en vers la UER i RTVE i que d’aquesta manera demanéssin urgentment una modificació d’aquesta prohibició. Un fet que va despertar l’espurna de RTVE i que minuts després la UER ratificava esmentant que el document havia estat filtrat errorment i que només era un document intern.

A partir d’aquí, el debat sobre altres banderes regionals i autonòmiques va ser servit. Mostra d’això són molts mitjans que van afinar que durant molts anys s’han pogut veure senyeres catalanes, estelades o fins i tot pancartes escrites, cosa que detecta que la diversitat de públic a eurovisió es fa encara més extensiva.

Estelada Eurovisio

Des d’Eurovisio.cat volem donar a conèixer que de diversitat de cultures, llengües i tradicions no s’en pot fer una prohibició tan alegrement, i amb aquest fet volem manifestar que qui realment se senti d’on sigui que es pugui manifestar de la manera que més li convingui. Així ho vam poder expressar ahir en directe durant la intervenció al programa La Tribu de Catalunya Ràdio.

Sigui com sigui la polèmica va estar servida i el joc de banderes tornava a ser servit altra vegada. Segons la mateixa normativa que la UER ha ratificat, ja des del 2010 ens parla que les banderes de regions no oficials a Europa són prohibides. Però tot i així hem pogut veure moltes vegades aparicions recurrents d’estelades i senyeres durant la retransmissió de la final.

Veurem altra vegada aquest any alguna senyera, estelada o Ikurriña al Globen Arena?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s