NOU SISTEMA DE VOTACIÓ PER A ESTOCOLM 2016

Un dels temes que ja s’estava coent des de feia mesos des de la pròpia UER era la definició de com seria la nova votació proposada per la SVT, televisió que organitza enguany el festival i que prometia que seria més emocionant que no la que s’ha portat a terme durant els últims 42 anys, el ja tradicional repartiment de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 punts.

L’evolució ja es va reorganitzar l’any 2005, amb la llarga i eterna votació que va patir el festival del 2004 des d’istambul, on la incorporació d’una semifinal va fer que els països amb dret a votar fóssin el doble que una gala normal fins al moment. Això va esdevenir el que vèiem fins ara, l’otorgament directe vist per pantalla dels primers 7 punts i els més emocionants, 8, 10 i 12 cantats pel mateix portaveu de país.

Doncs bé, el que han anunciat avui és una votació similar a la habitual però només comptant amb els vots dels jurats professionals de cada país, posteriorment, els presentadors de la gala anunciaràn en una votació a part, i que s’afegirà a l’aconseguida en el primer tram en la votació final del resultat. Això crearà més expectació i emoció per no desvetllar ja des de bona meitat de la graella de votacions qui serà finalment el vencedor.

Un sistema de votació que a més no és desconegut per la majoria de fans, ja que la gran final de la preselecció sueca, el Melodifestivalen, ja funciona d’aquesta manera des de ja fa uns quans anys.

Perquè no hi hagi cap dubte us deixem amb un vídeo explicatiu en anglès, de tal com serà aquest nou sistema de votació que esperem que sigui positiu:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s