BAREI GUANYA “OBJETIVO EUROVISIÓN”

Fa ben pocs minuts que ha conclòs la Gala organitzada des dels estudis de TVE a Madrid i ja tenim guanyador, o més ben dit, guanyadora, que representarà Espanya al Festival d’Eurovisió el proper mes de maig a Estocolm, Suècia.

Ha estat una gala curta, de poc més 90 minuts comptats, sense interrupcions, amb un ritme més àgil que el de les seves predecessores però amb algunes mancances tècniques, especialment de so.

LA GALA

L’inici ha marcat un dels moments més divertits de la nit, on els sis participants cantaven a capella l’himne d’Eurovisió i després interpretaven alguns hits del festival, disfressats i amb perruques. De seguida l’escenari ha aparegut, de negre, amb la interpretació de Loreen i el seu Euphoria, la guanyadora sueca del 2012 i membre del jurat de plató de la final espanyola d’avui.

Tot seguit ha donat la benvinguda la que ha estat la conductora del programa, la presentadora Anne Igartiburu, una veterana dels escenaris. L’acompanyava des del backstage Julia Varela, envoltada dels famiiliars i amics dels sis aspirants.

ELS TRES JURATS

La gala pròpiament dita ha continuat amb un tastet de les sis cançons candidates, totes a playback, i posteriorment Igartiburu ha explicat el sistema de votació: 30% provinent dels vots del jurat del plató (format per Edurne, la representant espanyola del 2015, l’esmentada Loreen, i Carlos Marin, membre del tercet líric Il Divo), 30% procedent del jurat internacional (amb membres del Regne Unit, Suècia, Itàlia i França, duent a terme les respectives connexions amb els portaveus, d’on destacava Christer Björkman, supervisor artístic de la final sueca. I el 40% restant protagonitzat pel televot dels espectadors, que amb les seves trucades i sms tenien la darrera paraula en el resultat. I el temps d’efectuar les votacions s’inicia tan bon punt comença la gala.

LES ACTUACIONS

Seguint l’ordre estipulat segons un sorteig, aquestes han estat les actuacions dels sis aspirants:

1.- Maverick Un mundo más feliz

2.- Barei Say Yay

3.- Xuso Jones Victorious

4.- Salvador Beltran Dias de alegría

5.- Maria Isabel La vida solo es una

6.- Electric Nana Now

Després de cada interpretació, en aquesta ocasió amb la veu ja en directe i una posada en escena molt sòbria en general, els membres del jurat del plató intercalaven les seves opinions, molt motivadores i positives.

FENT TEMPS

Tot seguit, mentre es duia a terme el recompte de les votacions, Televisió Espanyola ha fet un recull de preguntes dels internautes adreçades als sis aspirants i les intervencions dels familiars que els acompanyen. En alguns moments, tant les connexions amb el backstage com la intervenció a plató resultava caòtica per problemes de so, soroll de fons, moviments de càmera no previstos, etc.

L’interval act de la nit ha tingut diferents protagonistes, per una banda hem pogut veure un homenatge als aspirants anteriors que no varen poder aconseguir representar Espanya: Brequette cantant Dime de Beth, Jorge Gonzalez amb Dile que la quiero de David Civera, Coral Segovia interpretant Algo pequeñito de Daniel Diges i Mirela amb Dancing in the rain de Ruth Lorenzo. Una aclucada d’ulls molt encertada. Aquest petit homenatge ha acabat amb els D’Nash (aquests sí representants espanyols) amb Lady lady dels Bravo.

Edurne ha aparegut a l’escenari cantant Amanecer que va aconseguir el 21è lloc al darrer Festival dut a terme a Viena. La cantant aprofita per tancar el seu any eurovisiu comentant que ha estat una experiència meravellosa i donant alguns consells als sis aspirants.

LES VOTACIONS FINALS

La portaveu del Jurat Internacional ha estat l’ambaixadora de Suècia a Madrid, amb el següent resultat:

 • 15 Electric Nana
 • 18 Maria Isabel
 • 21 Maverick
 • 24 Xuso Jones
 • 30 Barei
 • 36 Salvador Beltran

Per tant ha estat el barceloní el que ha captivat el jurat francès, anglès, italià i suec.

Acte seguit, el jurat del plató ha emès el seu veredicte, amb un triple empat a 12 per Barei, unanimitat. Essent aquest el còmput:

 • 36 Maria Isabel
 • 38 Electric Nana
 • 42 Maverick
 • 52 Salvador Beltrán
 • 54 Xuso Jones
 • 66 Barei

Ja s’albirava que seria la madrilenya la que tenia més opcions per a aconseguir el triomf final, però faltava la votació dels telespectadors que podien capgirar el resultat, tot i que no ha estat així sinó que ha repetit el primer i el segon lloc igual que el jurat del plató:

 • 20 punts per Salvador Beltrán
 • 24 punts per Maverick
 • 28 punts per Electric Nana
 • 32 punts per Maria Isabel
 • 40 punts per Xuso Jones
 • 48 punts per Barei

I aquest ha estat la puntuació final:

 1. Barei amb 114 punts
 2. Xuso Jones amb 94 punts
 3. Salvador Beltran amb 72 punts
 4. Maria Isabel amb 68 punts
 5. Electric Nana amb 66 punts
 6. Maverick amb 66 punts

 

Per tant Barei representarà Espanya amb el seu Say Yay! al Festival d’Eurovisió. Aquí podeu veure la seva actuació a la gala:

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s