PRIMERES NOTÍCIES D’ESTOCOLM… I MENTRESTANT, QUIN ÉS EL MILLOR REPRESENTANT PER A ESPANYA?

Ja en ple mes d’Octubre, i després de la depressió post-eurovisió, molts han estat els petits “inputs” que hem rebut sobre el festival del proper 2016 i sobre els rumors de les possibles participacions en el festival que es celebrarà a Estocolm els pròxims 10, 12 i 14 de Maig.

De fet ja el mateix dilluns 14 de setembre, i coincidint amb la reunió de delegats d de la UER, Federico Llano, cap de la delegación espanyola, va oficialitzar la participació de TVE al festival entregant la documentació acreditativa per formar-hi part. D’altra banda, en aquesta primera reunió es va ja desxifrar els països que oficialment havien demanat de nou la seva participació. Destacar el retorn de Ucraïna, de Bulgària, de Bòsnia-Herzegovina, tot i que encara queda per oficialitzar-se del tot degut a la gran crisi econòmica del país i també l’abandonament de Portugal, almenys durant apuesta edició del 2016.

De fet, a causa de l’anunci de la no participació dels lusos, un dels fundadors d’OGAE Portugal ha creat apuesta mateixa setmana un portal crowfounding per tal de recatar 200.000 euros, el necessari perquè la televisió portuguesa pugui decidir finalment la seva participació al festival. De fet però, la decisió final dels països no s’oficilitzarà fins a finals de novembre, que com ja sol ser habitual sempre hi haurà alguna que altra sorpresa.

Un altre dels punts que ja es va donar per oficialitzat a la reunió és que els països del Big 5, inclòs en aquest cas també Suècia, tindran un paper important a les semifinals del dimarts i dijous, on suposadament interpretaran en directe un fragment de la cançó amb la que competiran a la gran final del dissabte.

Per altra banda, sobre la participació d’Espanya, molts han estat els rumors fins a día d’avui per intentar esbrinar quin vent bufa a RTVE per a la seva elecció. La premsa del país feia públic apuesta setmana que Ruth Lorenzo ja té una cançó per presentar a l’ens espanyol, Echo, i que de fet és una de les apostres fortes perquè el país torni a gaudir d’una bona posició a la granella tal com va aconseguir ja al festival del 2014.

Per alta banda, el portal Eurovision-spain, i com ja sol ser habitual, ha realizat una vegada més el que anomenen La Elección Interna, un espai de debat i votacions sobre qui seria el millor representant espanyol per a la pròxima edició del certamen. Doncs el resultar final ha estat sorprenent. Formacions com Mago de Oz, Virgina Maestro, Álvaro Soler, Xuso Jones, Münik, Ana Alcaide, Idoia Bediaga, Fruela, Electric Nana, Sergio Contreras, Mürfila, Jaime Terrón, Lucy Paradise, Juan Zelada o el mateix Pablo López han estat els finalistes en apuesta elecció. De fet, aquest últim s’ha emportat la primera posició com a millor candidat.

Us deixem amb una de les seves últimes cançons, , mentre esperem que TVE ens pugui informar recentment de quin serà el seu sistema d’elecció:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s