ESTOCOLM SERÀ LA SEU DEL FESTIVAL DEL 2016

Un cop desfogats de qualsevol edició del festival, l’incògnita més buscada per tots els fans i seguidors del fesitval és saber quina serà la seu del proper any. En aquesta ocasió, tant la televisió sueca, la SVT com els diferents ajuntaments de diferents ciutats del país es volien disputar una nova edició del festival d’Eurovisió perquè fós celebrat als seus respectius municipis.

Justament dos dies després de que s, el flamant guanyador de l’edició d’enguany va aterrar a Suècia ja s’especulava sobre les apostes per a la celebració del festival del pròxim any. Ciutats com Göteborg, Linköping, Örnskölkdsvik, Sandviken i la mateixa capital Estocolm es volien disputar la seu per a la propera edició del 2016. Un esdeveniment sense precedents i amb una especulació tant turística com econòmica molt important per a qualsevol ciutat que l’acull.

Finalment el passat dia 8 de juliol la televisió pública va anunciar oficialment que la capital del país, o sigui, Estocolm seria la seu i que el recient es celebraria seria el Glosen Arena, un atractiu pavelló on fins l’any 2012 es celebrava cada any la clàssica final del Melodifestivalen i que a més, ja va acollir el festival d’Eurovisió que Suècia va organitzar l’any 2000.

globen1

En aquest sentit, la SVT serà l’encarregada de tota la promoció televisiva mentres que la ciutat serà la responsable de la logística i de tota la programació festiva dels països participants, fans i mitjans de comunicació. Segons el mateix productor del festival 2016, Martin Österdahl: “Estocolm ha presentat una oferta que compleix amb totes les garanties”. Cal remarcar que Österdahl ja va ser el productor del festival del 2013 celebrat a Malmö.

Les dates per al festival es mantenen amb les ja presentades durant la setmana eurovisiva de Viena, o sigui, la primera semifinal serà el dia 10 de maig, la segona semifinal el dia 12 i la gran final per al dia 14 de maig.

11060287_10153457796798007_7026611424008937490_n-300x300

Recordem que el Globen Arena té una capacitat per a 14.000-16.000 espectadors, tot i que la capacitat final per al festival es determinarà finalment en funció del disseny de l’escenari i la col.locació de les càmeres. Així mateix, el centre de premsa, amb capacitat per a més de 1.500 periodistes s’ubicarà molt aprop, al Hovet Venue.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s