RESULTATS DE LA PRIMERA SEMIFINAL

Algunes sorpreses, algunes decepcions… les eliminatòries eurovisives sempre tenen un component impredictible que fa del Festival una capsa tancada fins a la gala final. I enguany les apostes van canviant d’un dia per l’altre.

Ahir dimarts a l’Stadthalle de Viena competien setze entrades per aconseguir deu llocs a la final. L’espectacle va dur-se a terme sense sorpreses, amb gran protagonisme de Conchita, tant com a introductora, intèrpret o com a responsable de la Green Room, l’espai on hi ha tots els participants esperant les votacions.

En general fou una gala correcta, sense estridències ni cap element destacable, excepte el que ja es va comentar de que tots els participants desfilaven des de la Green Room fins l’escenari a través d’una divertida pasarel·la. Però amb a manca d’un interval act espectacular el programa no va tenir cap cop d’efecte ni toc d’humor a tenir en compte.

Dels setze participants van passar a la final:

Albània, Armènia, Rússia, Romania, Hongria, Grècia, Estònia, Geòrgia, Sèrbia i Bèlgica. De tots ells n’hi havia alguns que tenien mig peu a la final degut a les grans apostes que se’n feien, com ara Rússia, Bèlgica o Estònia. D’altres tenien també molts seguidors que asseguraven que passarien a la final com ara Grècia o Romania. I alguns que, pel seu missatge pacifista com Hongria, o la seva espectacularitat com Sèrbia, van captiva l’atenció de jurat i televot. No oblidem que durant aquesta semi votava Espanya, així que una part de la decisió final va ser obra dels espectadors de TV2.

Quant als eliminats, una de les decepcions més grans fou Holanda. Malgrat aportar un tema interessant i una veu superpotent, Walk along va patir una realització desastrosa i un estilisme del tot desafortunat que convertien l’actuació de la Trinijte en un funeral de despropòsits. Una altra pèrdua destacable va ser la de Dinamarca, el grup dels adolescents Anti Social Media no van poder passar la criba final però sospitem (sense tenir cap filtració dels resultats) que es devien quedar a les portes.  En canvi no sorpren gaire l’eliminació de participants com Finlàndia o Moldàvia.

Avui es durà a terme l’assaig general de la segona semifinal i també durant el matí tindrem l’oportunitat de veure el segon assaig de la representant espanyola, Edurne, del qual us tindrem puntualment informats.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s