LISA ANGELL SERÀ LA REPRESENTANT FRANCESA AMB “N’OUBLIEZ PAS”

Uns dels països més imponents i exòtics del panorama musical europeu i també eurovisiu és sens dubte França. La seva participació al festival va ser puntera durant els primers anys però des del seu últim triomf l’any 1977, no ha sabut aixecar el vol amb cap de les fórmules majistrals per escollir el seu representant.

De fet, en l’última edició del 2014 es va decidir tornar a engegar una preselecció televisada que després de competir tres participants en van sortir vencedors el trio Twin Twin, aconseguint una clasificació desastrosa. Una fórmula que l’ens públic France Télévisions va voler descartar per a l’edició d’enguany.

De fet l’anunci d’aquest nou procés intern es va decidir ja durant el mes de novembre passat, afirmant que en aquesta ocasió tot el períple eurovisiu s’emetria a través de la cadena France 2, la més generalista, en comptes de France 3. Aquest detonant feia pensar que l’elecció seria ferma i potent.

Doncs bé, l’anunci de qui serà el seu pròxim representant ha succeït avui divendres amb la notícia difosa ja des de primera hora del matí per la cadena privada RTL que Lisa Angell seria l’escollida i que el tema en qüestió seria N’Oubliez Pas. Pocs minuts més tard, tant la mateixa artista com la cadena pública francesa ho ha confirmat.

La cantant de 46 anys interpretarà un tema escrit el novembre del 2014 i que evoca la Primera Guerra Mundial i, en el fons, qualsevol conflicte bèl.lic actual. Sense cap mena de dubte es tracta d’un missatge de pau per a tota Europa després dels atemptats terroristes que han trasbalsat al país durant els últims dies.

La cançó ha estat escrita per Robert Goldman, germà del prestigiós Jean-Jacques i ja va ser interpretat per primera vegada durant el concert a La Madeleine durant el mes de novembre passat, al que també va assistir Jean-Claude Camus. Tots dos varen quedar impressionats amb Angell i van decidir presentar el tema a France 2 que ja havia obert una convocatòria a totes les companyies discogràfiques. Segons la cadena pública el que estava buscant era un tema i una veu potent, i així ho ha aconseguit amb Lisa Angell.

images

Lisa Angell, nom artístic de Lisa Vetrano, d’orígen italià per part de pare, va néixer el 21 de setembre de 1968 a París i ja des dels 11 anys es va involucrar en varies actuacions i competicions del carnaval de Niça, ciutat que també visitava amb freqüència.

Ja amb 15 anys va començar a rebre classes de cant al Conservatori de Niça per millorar les seves habilitats com a cantant. El seu primer escenari va ser la plataforma d’un piano-bar a la Costa Blava.

L’any 2009, Dani Lary la va convidar al programa Le Chateau des secrets. Aquest retrobament va ser crucial per ella ja que li va donar l’oportunitat de conèixer Patrick Sébastien. I gràcies a conèixer aquest presentador, la va convidar al seu programa Plus grand cabaret du monde, un dels realitys més vistos de la història del país. En el mateix espai li van proposar cantar Les anées bonheur, que seria inclòs en el seu primer disc d’estudi anomenat Les Divines, sortint a la venda el 2011 per la companyia Polydor.

Poc després arribaria el seu segon disc, Des mots… precedit del seu senzill Je saurai t’aimer. Es tractava d’un remix del títol de Mélanie Cohl que d’altra manera era una versió del The Power of Love de Céline Dion. Des del setembre del mateix any va participar regularment al programa setmanal Les Chansons d’abord sur France, el programa que va servir per escollir el representant francès del 2014. També va col.laborar amb l’artista portuguès Tony Carreira a l’album Nos Fiançailles, France/Portugal intepretant a duet el tema eurovisiu L’Osieau et l’enfant.

El seu tercer àlbum, Frou-Frou va sortir a la venda l’abril del 2014 i va incloure versions d’artistes femenines dels anys 30, 40 i 50 de França.

Esperant un resultat prometedor amb el contundent missatge de pau, us deixem amb el tema que interpretarà a la final de Viena del pròxim 23 de maig, N’oubliez Pas:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s