… I FINALMENT LA REPRESENTANT ESPANYOLA ÉS: EDURNE

Arribats a ple mes de Gener el gran dilema del país és sempre descobrir quin serà el sistema que escolliarà Televisió Espanyola per designar un nou representant per a Eurovisió, i en el seu cas, el més interessant, saber qui es presenta. De fet ja des de fa una colla de dies que les xarxes socials bullen sobre l’especulació de l’ens espanyol alhora de designar el successor de Ruth Lorenzo, l’última representant espanyola.

Arribats a la primera de gener les mirades estaven posades a dues grans figures del panorama musical: Marta Sánchez i Edurne. La primera per haver difós un missatge al seu mur de Facebook on es disculpava del retard en la sortida a la venda del seu nou disc i per un incís en la nota on apuntava que el retard era degut a una peça molt important del nou treball. Doncs bé, sobre aquest àfer i la seva participació al nou programa musical de la cadena, Hit: La Canción totes les mirades estaven posades a l’ex-cantant del grup Olé-Olé.

Una altra de les que tothom apostava fortament és per la madrilenya Edurne, coneguda per ser una de les últimes participants del talent show Operación Triunfo i per haver presentat i participat a diferents programes musicals en els últims mesos.

Doncs bé, sobre el rebombori ocasionat, Televisió Espanyola va decidir d’una forma inmediata convocar una roda de premsa a Madrid per avui dimecres 14 de gener per donar a conèixer definitivament qui seria l’escollit/da. La mateixa compareixença a començat a les 10:30h i s’ha conegut definitivament el desenllaç de tot el culebrot: La pròxima representant a Eurovisió serà.. Edurne.

Edurne

Juntament amb Edurne, la roda de premsa ha tingut la presència d’Ignacio Gómez-Acebo, director d’Estratègia i programació de TVE que ha afirmat que la cadena pública ha trobat la combinació perfecta pel pròxim festival. La seva màxima aspiració és guanyar l’esdeveniment i per això han optat per una persona del nivell que exigeix l’esdeveniment a dia d’avui.

Edurne s’ha mostrat il.lusionada per aquest nou repte, que segons ella serà el més important de la seva vida on el que intentarà és aconseguir un bon lloc a la final amb una cançó de la que està covençuda que marcarà la diferència.

Després d’agraïr la confiança dipositada amb ella per ser la pròxima representant s’ha donat a conèixer també un tema que encara quedava confós: quin seria el sistema d’elecció de la cançó que ella defensarà al Wiener Stadhalle. Segons ha afirmat, la cançó ja està triada i s’anomena Amanecer, un tema cantat totalment en espanyol i que la pròpia artista se sent totalment enamorada. Segons ella és un estil amb el que creu que Espanya mai ha participat i pot obtenir un bon resultat. Un tema amb recolzament dels gurús eurovisius: Tony Sanchez-Ohlsson, Thomas G:son i Peter Böstrom.

Sanchez-Ohlsson serà el productor del nou disc de la cantant que sortirà a la venda a mitjans del mes de març i que evidentment inclourà el tema eurovisiu. Recordem que el compositor ja ha demostrat ser un gran expert amb els temes I love you mi vida del 2007, Quédate conmigo del 2012 o Run/Mas del passat 2014, aquesta quedant-se a les portes.

Caldrà esperar unes quantes setmanes per descobrir com sona Amanecer ja que a dia d’avui encara es cou als estudis de grabació.

Edurne 4

EDURNE, FORÇA ESCÈNICA I VERSATILITAT VOCAL

Edurne (Madrid, 1985) és una polifacètica artista a la que no se li resisteix cap escenari. La seva força escènica i versatilitat vocal i la seva capacitat de transformar en un gran show tot el projecte en el que s’involucra són algunes de les qualitats d’aquesta artista madrilenya que traballa ja en el seu pròxim treball a través de la discogràfica Sony Music, un projecte a l’estil pop amb elements electrònics. El disc estarà format per 11 temes a més del tall eurovisiu.

Edurne va començar la seva trajectòria artística als 9 anys a través del grup infantil Trastos, amb el que va grabar 3 discos, tot i que el salt al gran públic va arribar gràcies al seu pas per Operación Triunfo on va començar la seva carrera musical amb la publicació ja de 5 àlbums d’estudi: Climax, el 2013, Nueva Piel el 2010, Première el 2008, Ilusión el 2007 i Edurne el 2006. Gairebé amb tots els seus discos ha realitzat una gira per al país que li ha donat experiència sobre l’escenari i una maduresa artística que cobra una especial importància de cara al seu pròxim projecte, Eurovisió, el més important de la seva carrera, segons paraules de la pròpia artista.

Tot i que la seva professió és la de cantant, també ha participat com a actriu en sèries de televisió de molt d’èxit i ha protagonitzat l’exitós musical Grease, encarnant a la mítica Sandy durant quasi 7 anys. A la petita pantalla ha participat en programes com Más que baile!, Tu cara me suena i més recentment ha co-presentat l’espai Todo va bien a Antena 3.

Sense cap mena de dubte una bona elecció per a RTVE que esperem faci un bon paper al pròxim festival d’Eurovisió des de Viena. Des d’Eurovisio.cat estarem atents a tots els detalls de la presentació de la seva cançó així com tota la seva evolució fins arribar a la capital d’Àustria.

Us deixem amb el vídeo clip d’un dels seus últims temes Pretty Boy, editat el 2013:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s