GEÒRGIA ES DECANTA PEL TEMA “WARRIOR” DE NINA SUBLATTI

Des de finals del 2014 que ja s’havia estructurat la fórmula per escollir el pròxim representant de la república de Geòrgia per al pròxim festival d’Eurovisió. Es tractaria d’una selecció de 5 artistes o grups per presentar-los en societat i posteriorment anar desgranant la cançó de cada un d’ells. La data escollida per a presentar els intèrprets va ser el passat dia 27 de desembre estipulant que de cara a les dues pròximes setmanes, o sigui, de l’1 al 14 de gener s’anirien descobrint les seves peçes. Els escollits eren Eter Berashvili, Edvard Maison, Niutone, Nina Sublatti i Misha Sulukhia.

Finalment la gala per escollir definitivament l’artista amb la seva cançó ha estat avui mateix dia 14 de gener on cada un d’ells ha demostrat les seves habilitats per poder conquerir novament europa. Una nova fórmula de preselecció per part de la GPB per tal de millorar el resultat de The Shin & Mariko amb Three minutes to earth, la cançó que mitjançant una elecció interna va escollir l’ens públic del país per a reprsentar-los, sent el resultat final un total fracàs.

maxresdefault

La final d’avui ha estat emesa a les 14:00h des dels estudis de la televisió i totes les mirades estaven posades a la cançó de Eter Berashvili, If Someone, que estava composada per Rafael Artesero i José Juan Santana, vells coneguts entre la comunitat eurovisiva d’Espanya.

El format de la mateixa s’ha composat per una ronda de tots els participants i posteriorment s’ha desvetllat el resultat final que ha estat escollit mitjançant el televot (les línies ja estaven obertes des del passat dia 1 de gener) i la del jurat internacional format per excel.lències eurovisives com Emmelie de Forest (guanyadora del festival 2013), Eugen Eliu, el compositor Thomas G:son, Marco Brey i Ralf Reinink.

El resultat final ha estat el següent:

  1. Nina Sublatti: Warrior (44,7% dels vots)
  2. Edvard Maison: We are free (26,3% dels vote)
  3. Niutone: Run away (10,8% dels vote)
  4. Eter Berashvili: If Someone
  5. Misha Suluka: One and only

points

Nina Sublatti és compositora i professora des del 2008, graduada com a professora de piano i també cantant professional en diferents bandes del país. L’any 2011 va començar la seva tasca amb Georgian Dream Studio, una de les principals bandes del país però no va ser fins el passat 2014 que va grabar el seu primer disc Dare to be Nina Sublatti on va aconseguir un èxit aclaparador al seu país i ja està treballant en el segon en que també inclourà el seu tema eurovisiu.

Aquí podeu veure el tema que interpretarà a Viena a la seva corresponent semifinal:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s