Viena serà la seu del festival del 2015

Com si es tractés talment d’un culebrot, cada any és motiu de discòrdia el moment de decidir quina serà la seu de la propera edició del festival d’eurovisió. I és que en la pròxima edició del 2015 se n’ha parlat moltíssim. Passades dues setmanes des de la victòria de Conchita Wurst per a Àustria, moltes apostes van aparèixer per poder albergar l’esdeveniment: Graz, Innsbruk, Oberwart, Wels i la capital Viena.

Setmanes posteriors els rotatoris austríacs ja van afirmar que tant la candidatura de Oberwart i Wels quedaven eliminades de la criba per no complir amb els requisits de recinte, aforament, accessibilitat per a un esdeveniment de tanta projecció com el festival d’eurovisió.

Així que la decisió es barallava entre Graz, Innsbruk i Viena i durant tot el mes de Juliol s’ha rumorejat motíssim sobre el tema. Una per tenir un recinte amb aforament més elevat, una altre per tenir un capital assegurat en les despeses generals que comporta i l’altre per ser la “nineta dels ulls” de la UER però no de la ORF, la televisió del país. Aquesta última es tractava de Viena que des del moment que va sonar la campana del triomf d’Àustria sabíem que seria el reclam per a tots i la opció més desitjada.

viena2

Finalment, i dins dels termins establerts per a l’organització, avui dimecres hem conegut que finalment serà la capital del país qui albergui el festival els pròxims 19, 21 i 23 de Maig del 2015.

Viena comptarà amb l’equipament del Wiener Stadhalle, un estadi amb capacitat per a 16.000 persones situat al districte 15 de la ciutat i que va ser dissenyat per l’arquitecte Roland Rainer i construït entre els anys 1953 i 1958. Val a dir que el recinte és el lloc escollit per a les grans estrelles per als seus grans concerts a la capitals. Tals com Celine Dion, Lady Gaga, Robbie Williams, entre d’altres han estat alguns dels que han trepitjat ja l’escenari.

viena3

L’esdeveniment s’ha pressupostat amb 25 milions d’euros i de fet aquest ha estat el tema de conflicte polític entre diferents parts del país ja que en un primer moment, Innsbruck oferia els equipaments gratuïtament i a més gaudia d’un mecenatge important d’administracions i empreses de la regió del Tirol. Graz també oferia una bona remuneració per a la celebració. Però finalment Viena ha estat escollida per ser històricament “la ciutat de la música”, un dels bressols més importants de la vella europa i talment un dels destins més fàcils i accessibles per la multitud de fans que tenen previst rebre durant el maig del proper any.

Vienna2015_logo

Sens dubte que serà una bona seu del festival per celebrar la seva 60ena edició. També recordem que Viena serà novament seu d’eurovisió per segona vegada, 47 anys després del triomf de Üdo Gurgens, el primer guanyador del país al certàmen.

Aquí podeu veure imatges del recinte del Wiener Stadthalle, on a més en el seu complex ja gaudeix de diferents recintes adjacents per albergar el suposat centre de premsa i tot l’equipament necessari:

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s