Les votacions, pam a pam

 

2014 scoreboard

Passats dos dies d’un intens cap de setmana eurovisiu, és moment de les valoracions del resultat del Festival. La victòria austríaca, tan comentada a les xarxes socials degut a la imatge trencadora de Conchita Wurst, ha estat justa i total, amb la combinació entre jurat i televot, ja que només Polònia, San Marino, Armènia i Bielorússia no van votar a Rise like a phoenix.  Bé, no tots els casos comptaven amb la combinació entre jurat i televot ja que Albània i San Marino no tenien televot i Geòrgia no tenia jurat. En tot cas, la victòria austríaca és indiscutible, fins i tot des d’Espanya va aconseguir els dotze punts provinents d’una segona posició entre el jurat (darrera de Suècia i davant Regne Unit) i també segona en el televot darrera Romania i davant Holanda; així que aquesta disparitat de criteris en la primera posició va afavorir Àustria.

ConchitaFinals

Parlant d’Armènia, la decisió del jurat de deixar fora de combat els seus principals rivals, col·locant Suècia, Àustria, Hongria i Azerbaidjan en els darrers llocs de la llista, és una de les més agres polèmiques que circulen, degut a que és una pràctica de molt poca ètica i segurament tindrà conseqüències dins la UER.

Líder a TVE 

El Festival d’Eurovisió va liderar l’audiència del dissabte amb una mitjana de 6.343.000 espectadors i un 41,7 % de quota de pantalla, aconseguint un total de més de 15 milions d’espectadors veient la gala en algun moment de la nit de dissabte. El “minut d’or” fou el moment de les votacions, amb gairebé 7 milions de persones i un 49,5% de quota a dos quarts d’una de la matinada. Respecte l’any anterior es van superar les xifres en 2,6 punts i en més de 7.000 espectadors.

L’actuació de Ruth Lorenzo, a les 22:30, va aconseguir un 40,9%, més d’un milió de persones més que el 2013 d’El Sueño de Morfeo.

España-regresa-al-top-10-de-Eurovisión-con-Ruth-Lorenzo

Les votacions per a Espanya

Disset països van pensar en Ruth Lorenzo a l’hora de valorar les actuacions, destacant la màxima dels 12 punts d’Albània, els 8 de Suïssa, els 6 de França i Irlanda, els 5 de Noruega, Romania i Regne Unit (que va semblar ben poc, ja que s’esperava gairebé un 12), una bona colla de 4 punts procedents d’Israel, Letònia, Lituània i Eslovènia, i 2 d’Armènia, Bèlgica, Estònia, Polònia i Ucraïna, tancant Alemanya amb 1 punt. Així que Dancing in the rain va obtenir 74 punts igual que Dinamarca, ambdues en 9ena posició però fou el país amfitrió el que finalment es va situar en el novè lloc per que hi havia més països que l’havien votat.

I les votacions d’Espanya

carolina casado

Tal com hem esmentat, el 12 espanyol fou per a Àustria, el 10 per a Suècia, el 8 (els ja famosos “oit points” de Carolina Casado) per a Romania però vegem els darrers llocs: 7 punts per a Holanda, 6 per a Ucraïna, 5 per al Regne Unit, 4 per a Armènia, 3 per a Dinamarca, 2 a Holanda i 1 a Islàndia.

Les semifinals

A grans trets, ja que els resultats totals es poden observar amb lupa al web oficial en aquest enllaç, Holanda va guanyar la primera semi seguida de Suècia, Hongria i Armènia. I l’onzè lloc que no permetia arribar a la final fou per a Portugal just per un sol punt. Espanya votava en aquesta primera semifinal, atorgant el 12 a Suècia, 10 a Hongria, 8 Portugal , 7 per Holanda, 6 per Armènia, 5 a Ucraïna, 4 a Montenegro, 3 per a Islàndia, 2 a Estònia i finalment 1 a San Marino.

La segona semi va ser protagonitzada per Àustria, seguida de Romania i Finlàndia, i va ser Lituània qui es va quedar a les portes de la final però aquest cop per una significativa diferència de 16 punts.

La tornada de Ruth Lorenzo a Espanya

La representant murciana tornava de Copenhague amb un somriure als llavis, satisfeta i valenta per haver aconseguit el desè lloc però amb ganes de tornar-hi. Lorenzo es mostrava molt feliç i cansada, agraïda a tots els que l’han donat suport i l’han votat. Ella mateixa deia “en tres anys repeteixo”.

Igualment es mostrava molt contenta de que Conchita Wurst hagués guanyat, ja que durant aquests dies el contacte entre les dues artistes ha estat molt proper, només cal veure el moment en que Wurst s’aixeca a recollir el premi com a guanyadora, on aprofita per a abraçar-se a Lorenzo.

Vegeu les seves declaracions:

http://www.rtve.es/v/2560029

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s