Raúl Fuentes, La Dama i Jorge González seran membres del jurat espanyol

Aquest mateix matí hem conegut que tres dels membres del jurat espanyol del pròxim festival d’Eurovisió seràn 3 dels contrincants que va tenir la mateixa Ruth Lorenzo a la gala Mira Quién Va A Eurovisión, gala per decidir quina cançó i artista serien els encarregats de representar el festival. Ells seran Raúl Fuentes, La Dama i Jorge González, faltant en aquest cas la cantant Brequette, segona classificada de la nit.

Aquest jurat votarà tant a la primera semifinal del dia 6 de maig, a la que vota Espanya i que emetrà La 2 de la cadena i també la final del dissabte dia 10 de Maig que serà retransmesa, aquesta si pel primer canal de l’ens espanyol.

Per a la determinació de la puntuació i de la cançó guanyadora del Festival es tindran en compte el 50% dels vots telefònics dels telespectadors dels països participants i també el 50% a través del jurat professional de cada país i establert per cada televisió participant.

Juntament amb els 3 també formaran part del jurat Leticia Fuentes i Kiko Rodriguez, integrants del duet LET-ICE i a més són compositors, a més de la cançó amb la que Jorge va participar a la preselecció espanyola. Com a jurat reserva han escollit el compositor José Miguel Díez, autor de temes per a artistes com Chayanne, Malú o David Civera, entre altres.

De fet, tal com estableixen les normes de la UER, el jurat professional de cada país ha d’estar composat per 5 persones, a més d’un membre de reserva. Així mateix no poden ser empleats de les televisions participants ni haver format part del jurat en els dos anys precedents.

Així mateix, els membres d’aquest jurat han de pertànyer a professions dins de la indústria de la música (Locutors de ràdio, artistes i cantants, autors de cançons, compositors o productors musicals) i a més a més han de ser ciutadans del país al que representen.

El fet d’anunciar el jurat uns dies abans del mateix festival és una de les noves mesures de seguretat que ha interposat la UER en l’edició d’enguany per establir un clima de transparència, després de les discrepàncies que van aparèixer en l’edició del passat 2013.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s