L’escenari del B&W de Copenhaguen ja va agafant forma

Per Josep M. Sebastià

Escenari B&W

El gran recinte del B&W Hallerne, seu del pròxim festival de Copenhague ja està totalment condicionat pel que fa als accessos i condicionament del seu entorn. De fet ja des de fa unes setmanes ja ha començat el condicionament de l’interior del recinte que segons els organitzadors, ha estat més complexe del que esperaven. Les sorpreses han estat quan hagut de reestructurar l’aforament del públic i reforçar tot l’equipament estructural de l’edifici.

Hem de dir que el recinte i la zona estaven actualment en desús i han aprofitat l’avinentesa del certamen per condicionar-lo par a esdevenir un complex multiús per a futurs concerts, celebracions i altres certamens destacables per a la ciutat.

El que ja fa dies es cou a la DR, la televisió del país és que l’escenari del festival d’enguany serà un dels més grans de la història del concurs i que també tindrà forma hexagonal, com el propi logotip en forma de diamant. Un altre determinant de la decoració seran les estructures metàl·liques, que ja podem veure alguna imatge on es perfila tal com serà. Aquestes obres han costat 10 milions de corones daneses més del que tenien previst

Durant aquesta última setmana s’ha instal·lat part de l’esquelet de l’escenari de dins el recinte i ha estat el gran taller del Teatre Real de Dinamarca el que ha dissenyat tot el muntatge de l’esquelet i part de l’escenari principal.

Un altre punt a destacar d’aquesta edició és el retorn dels projectors LED. Si l’any passat els suecs van apostar per la tecnologia de projectors, aquest any es torna a recuperar la tecnologia LED ja fortament usada en edicions anteriors. Encara es desconeix el disseny final de l’escenari i del seu entorn i també si estarà realitzada íntegrament amb grans pantalles o a través de panells.

De fet l’empresa Lange ja treballa per la posada en escena de les 37 cançons per saber tal com han d’anar il·luminades per treure’n el millor resultat.

I parlant de números, aquest any l’organització es gastarà un total de 32 milions d’euros per el festival i ho fan mitjançant les arques de la regió de Copenhaguen, el seu ajuntament i el propi govern del país a través de la cadena de televisió pública. Gairebé 1.000 voluntaris seran els encarregats d’ajudar a l’organització durant les dues setmanes del festival perquè tot funcioni perfectament i aquests seran d’edat compreses entre 18 i 77 anys.

Aquí podeu veure imatges de la construcció del recinte:

INTERIOR B&W 2

 

INTERIOR B&W 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s