Sanna Nielsen aconsegueix una merescuda victòria del Melodifestivalen 2014

Per Josep M. Sebastià

1512196_1200_675

Aquesta mateixa nit s’ha celebrat també un dels esdeveniments més importants per a tots els fans incondicionals d’Eurovisió i també de les seves preseleccions. La mare de totes, el Melodifesteivalen suec ha finalitzat aquesta mateixa nit i com sol ser habitual s’ha celebrat al nou emplaçament iniciat l’any passat a Estocolm, el Friends Arena.

Un espectacle mereixedor de gran producció que ja venia descobrint tot el territori suec desde principis del mes de Febrer on les diferents gales han fet decidir les 10 cançons finalistes d’aquesta nit. Un gran show que com en la resta de gales d’aquesta edició han estat presentades per Nour El-Refai i Anders Jansson i han començat amb un meravellós vals dedicat a la capital danesa interpretat per la coneguda Charlotte Perrelli.

Una des altres intervencions especials que ha tingut la gala d’aquesta nit ha estat l’homenatge que la televisió sueca ha volgut dedicat a la banda ABBA, on grans vencedors del Melodifestivalen, i per tant representants suecs a eurovisió, han interpretat diferents temes del quartet suec. Així, Marie Bergman ha interpretat el tema Voulez-Vous, Malena Ernmann ha versionat el Chiquitita, Perrelli ho ha fet amb Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight) i finalment Robin Stjenberk, l’últim representant suec a eurovisió ha versionat el tema Thank You For The Music.

list_640px

Els resultats finals del Melodi han estat escollits per una part per un jurar internacional (en el que també s’hi trobava Espanya) i els vots del televot suec. Per a la primera part del resultat, el jurat internacional ha otorgat la màxima puntuació a Ace Wilder, seguida de Sanna Nielsen i Alcazar. Finalment el televot ha fet declinar la balança aconseguint el resultat final següent:

  1. Sanna Nielsen: Undo (212 punts)
  2. Ace Wilder: Busy Doin’ Nothing (210 punts)
  3. Alcazar: Blame On The Disco (110 punts)
  4. Helena Paparizou: Survivor (84 punts)
  5. Linus Svenning: Bröder (83 punts)
  6. Yohio: To The End (83 punts)
  7. Ellen Benediktson: Songbird (61 punts)
  8. Oscar Zia: Yes We Can (53 punts)
  9. Paneloz: Efter Solsken (33 punts)
  10. Anton Ewald: Natural (18 punts)

D’entre els participants cal destacar la participació d’Helena Paparizou, la guanyadora per a Grècia l’any 2005 amb My Number One que ho intentava ara per a Suècia amb un tema pop molt comercial. També repetien al format altres cares conegudes com ara Yohio, segon classificat al Melodifestivalen de l’any passat, els Alcazar, formació ja indispensable en qualsevol final sueca i finalment Sanna Nielsen, una merescuda sisena participació al Melodifestivalen ha fet finalment que s’emportés el més important, el triomf i per conseqüent, la representació del país a Eurovisió.

Aquí podeu veure l’actuació de la vencedora amb el tema Undo, un tema que de ben segur farà que el país quedi en bona posición al rànking final de Copenhaguen:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s