Ruth Lorenzo guanya “Mira quien va a Eurovisión”

Per Glòria Bricollé i Josep M. Sebastià

IMG_5653

Després de vàries setmanes d’incerteses, de declaracions i de travesses, finalment ahir TVE va retransmetre el directe la gala “Mira quién va a Eurovisión” des dels estudis de Sant Cugat. Va ser una final molt emocionant i molt renyida entre les dues favorites, Brequette Case i Ruth Lorenzo, on va guanyar la murciana amb Dancing in the rain gràcies al vot telefònic.

Una gala molt correcta

De la mà de la presentadora Anne Igartiburu la gala es va desenvolupar amb absoluta correcció, amb públic en directe des del plató que també es va utilitzar per triar a Lucía Pérez i a El Sueño de Morfeo. En aquesta ocasió Anne va obrir el programa amb un pupurri divertit, cantat en playback que combinava cançons eurovisives i acabava amb la veu en directe d’una noia que representava la Sireneta de Copenhague, la seu del Festival 2014.

IMG_5567

Acte seguit es va presentar el jurat, tres cares conegudes del món musical: Mónica Naranjo, David Bustamante i Merche.  Elst tres van ressaltar el discurs tradicional de que tots els candidats reunien les condicions per representar a Espanya i que aquest any era més difícil que mai triar-ne un de sol. Malgrat aquests comentaris, després ho van tenir molt clar votant per unanimitat a una de les participants.

Les actuacions:

L’ordre de participació es va decidir en un sorteig i casualment va resultar ser per ordre alfabètic, i primer actuaven les noies i finalment els nois:

1.- Brequette “Mas (Run)

La canària semblava que portava a priori la cançó favorita, cantada en anglès i castellà i amb una veu potentíssima. Posada en escena molt suggerent, amb llums negres i verds i ella tota sola davant les càmeres.  Abillada amb un vestit blanc molt curt i cenyit i el pentinat afro que la caracteritza Brequette es va mostrar tímida i insegura a l’escenari i és possible que l’actitud li passés factura en l’opinió del televot.

IMG_5573

2.- La Dama “Estrella fugaz

Es tractava d’un tema que no tenia grans opcions entre eur0fans i premsa, i així es va demostrar finalment. L’andalusa va resoldre amb soltura Estrella fugaz, vestida de blanc nupcial i acompanyada per un DJ. La poca vistositat de la cançó i les mancances vocals de la Dama van ser de ben segur les raons per la patacada a l’hora de les votacions.

IMG_5575

3.- Ruth Lorenzo “Dancing in the rain

Si bé el tema de Brequette era el favorit, en canvi la intèrpret que tenia la majoria de seguidors és la murciana Ruth Lorenzo. Va ser la única que es va canviar de roba, passant del vermell a l’inici de la gala a un vestit  blau cel amb lluentons que simulava una sirena. Cantant en castellà i anglès, Lorenzo va ser la millor davant les càmeres, acompanyada d’un piano i tres coristes es va menjar l’escenari.

IMG_5583

4.- Jorge Gonzalez “Aunque se acabe el mundo

La posada en escena més espectacular de la vetllada, amb ballarins, coreografia i pirotècnia per un tema dance llatí que el madrileny va interpretar amb molta gràcia. González anava tot de negre amb tocs brillants i van cantar tot el tema en castellà i no va decebre ningú, ans al contrari per que molts es van sorprendre per la seva soltura a l’escenari.

IMG_5592

4.- Raul “Seguir sin ti

El de Vitòria presentava la única balada de la nit i tant ell com la cançó eren de tall molt clàssic, sense novetats i cantada amb el seu estil habitual. Aquest classicisme el va deixar en una posició molt discreta.

IMG_5595

Gisela, la convidada de la nit

La cantant del Bruc que ha participat en dues ocasions al Festival d’Eurovisió el 2002 (acompanyant Rosa) i el 2008 (representant Andorra amb “Casanova“) va ser l’encarregada d’actuar durant l’interval act amb un pupurri de les darreres guanyadores del Festival.

IMG_5600

Arriba el moment de la veritat

Les votacions es desenvolupaven en un 50/50 entre el jurat i el televot, i en cas d’empat Anne Igartiburu va comunicar que seria l’opinió del públic la que prevaldria, tal com finalment va succeïr.

El jurat va ser unànime en els seus vots:

 • 18 punts: La Dama
 • 21 punts: Raul
 • 24 punts: Jorge González
 • 30 punts: Ruth Lorenzo
 • 36 punts: Brequette

I a continuació la decisió del públic:

 • 18 punts: La Dama
 • 21 punts: Raul
 • 24 punts: Jorge González
 • 30 punts: Brequette
 • 36 punts: Ruth Lorenzo

Així que el jurat i el públic van posar-se d’acord en les tres darreres posicions del podi però van discrepar totalment entre Brequette i Ruth Lorenzo, quedant així el recompte final:

 • 36 punts: La Dama
 • 42 punts: Raul
 • 48 punts: Jorge Gonzale
 • 66 punts: Brequette
 • 66 punts: Ruth Lorenzo

IMG_5645

Ruth Lorenzo i “Dancing in the rain“, la guanyadora final

Catapultada pel públic, Lorenzo va interpretar de nou el tema que ella mateixa va composar, i va tornar a demostrar que té molta força vocal i presència a l’escenari.

En les declaracions posteriors va mostrar la seva sorpresa pel resultat, el seu agraïment a tot el seu equip i el públic, i no va desvetllar quins canvis tècnics introduirien en la interpretació, si cantaria només en anglès o castellà o quedaria tal com ahir la vàrem veure. En tot cas des d’eurovisio.cat seguirem de ben a prop la candidatura de Lorenzo fins que trepitgi sòl danès.

Aquí podeu veure la seva reacció:

Per altra banda, Ruth Lorenzo també ens va fer disfrutar amb un fragment del tema guanyador, Dancing in the rain, en català exclusivament per a eurovisio.cat

També podeu veure la nostra selecció de fotografies fetes durant la gala i demés al nostre espai de Flickr, clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s