Compte enrere per a la gala “Mira Quién Va A Eurovisión”

Per Josep M. Sebastià

Candidats Espanya 2014

Aquest mateix s’ha desvetllat i s’ha fet oficial la que serà la preselecció espanyola per a escollir al representant espanyol que es celebrarà als estudis de RTVE de Sant Cugat del Vallès el proper dissabte 22 de Febrer. Una producció que serà pròpia de l’ens públic espanyol i que recorrerà als recursos escènics i tècnics del propi plató del programa Mira Quién Baila. En aquest cas, la gala serà conduïda altre vegada per Anne Igartiburu i comptarà smb la prescència d’un jurat de luxe format per Mònica Naranjo, David Bustamante i Merche.

El resultat final del veredicte serà escollit entre el televot i el jurat professional (50/50) i aquest decidirà finalment qui serà l’encarregat de defensar la seva pròpia cançó a l’escenari del B&W Hallerne de Copenhague el pròxim 10 de Maig.

Per altra banda també s’han presentat les versions definitives de les cançons que opten al concurs. Tots esperàvem moltes sopreses sobre aquest tema i finalment ens hem trobat amb una remodelació en la producció de les cançons de Jorge González, Raúl i Ruth Lorenzo, la resta han mantingut la mateixa maqueta. Amb aquesta última és qui ha creat més espectació ja que s’esperava minuciosament el resultat final del seu tema del qual opta a ser una de les màximes favorites juntament amb la peça dels mestres Sanchez Olhsson i G:son, Brequette.

Aquí podeu escoltar les versions definitives de les cançons. L’ordre en que estan publicats serà el mateix de la pròpia gala del proper dissabte:

1. Brequette: Run (Más)

2. La Dama: Estrella Fugaz

3. Ruth Lorenzo: Dancing In The Rain

4. Jorge González: Aunque Se Acabe El Mundo

5. Raúl: Seguir Sin Ti

Per altra banda, i tal com s’ha fet a la presentació oficial de la gala d’aquest matí des de Madrid, els màxims responsables de la producció han assegurat que la mateixa preselecció tindrà una qualitat i garantía d’una emissió a l’alçada de les grans televisions europees. Ho han definit primerament destacant els grans mitjans tècnics de què disposen a través del plató del programa líder de la cadena pública, Mira Quién Baila i també per la gran qualitat de les cançons d’enguany, així com el reconeixement artístic de cada un dels participants.

La gala començarà a les 22:00 a través de La 1 de TVE i tindrà una durada d’aproximadament 70 minuts. Un dels temes que més crispació ha causat als mitjans aquest mateix matí és la decisió d’obrir les línies telefòniques a partir de la primera cançó, ja que d’aquesta manera podría beneficiar sobradament als primera participants.

Pel que fa a la posada en escena també han afirmat que aquesta serà de lliure elecció per part de cada concursant, entenent que el seu vagatge i professionalitat ja els aporten garanties d’una escenografía completament competent.

Com a últim punt a destacar d’aquesta prèvia d’avui és que tant Ruth Lorenzo com Brequette han penjat ja els seus senzills a Itunes, sent la proposta de Lorenzo la número 1 del día amb la seva cançó. Ella mateixa ha afirmat que se sent molt estimada per la poca popularitat que té al seu país i que creu que la seva manera de fer i de cantar donarà molt de si a la gala del pròxim dissabte.

Des d’eurovisio.cat us anirem informant de tot el que succeeixi sobre aquesta preselecció.

Aquí podeu veure la curta actuació a capella de cada un dels participants a la presentació las mitjans d’aquest mateix matí:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s