Emma i ‘La Mia Città’, la combinació perfecta per a Itàlia

Per Josep M. Sebastià

Emma-Marrone10

Mentre tots els fans del festival esperàvem minusciosament més notícies sobre el festival de San Remo 2014, lloc i esdeveniment d’on han sortit la majoria dels noms dels representants italians al llarg de la seva vella història, ens sorprèn la RAI italiana anunciant que ha escollit internament a la pròxima representant del seu país. La gran sorpresa és quan s’anuncia que serà la famosa Emma Marrone. La cantant, d’origen toscà (nascuda a Florència l’any 1984) és una de les cantants amb més recorregut dins del pop-rock més comercial del país actualment.

Ara bé, pels nostàlgics del festival de San Remo i per reviure l’essència de la música italiana, aquest any es celebra una edició especial per celebrar un aniversari com cal i per tant actuaran figures molt importants del país que han trepitjat ja l’escenari durant aquests anys de la seva existència.

Des de l’assignació de Peppino di Capri l’any 1991, no s’havia tornat a escollir internament el representant italià, fet que evidencia que la RAI no volia donar més protagonisme al festival de San Remo sino potenciar directament el festival d’Eurovisió d’on en les recents tres edicions, des de la seva reentrada, no s’ha aconseguit una audiència molt bona.

Com ja hem esmentat, Emma Marrone ja té un gran llegat en la música del seu país. Començant l’any 2003 guanyant el ‘talent show’ Pop Stars i creant el grup Lucky Star. Després de la dissolució del grup va passar a formar part de la banda de rock alternatiu M.J.U.R. i finalment l’any 2010 edita el que seria el seu primer disc en solitari, Oltre.

L’any gloriós d’Emma va arribar l’any 2012 d’on des del mateix Festival de San Remo es va emportar el primer premi en la màxima categoria de cantants per la cançó Non é l’inferno que va aprofitar per incloure a través del seu segon disc, Sarò Libera.

Un any després, el 2013 edita el que seria el seu últim disc d’estudi Schiena, d’on han sortit grans temes com Amami, Dimentico Tutti o L’amore non mi basta, entre altres.

La cançó que s’ha escollit per interpretar al B&W Hallerne de Copenhaguen és La Mia Città, una cançó pop-rock amb clara essència de rock&roll dels anys 80 que ha estat composada per la mateixa artista. Així ho va presenciar Emma a l’informatiu TG2 de la Rai Due el passat divendres dia 24. El tall va ser publicat en la reedició del seu últim disc Schiena com a cançó inèdita el passat 2 de novembre i per tant entra dins els paràmetres que regeix la UER per a poder participar al festival.

Així sona la cançó escollida per Itàlia:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s