Els Blaumut per a Andorra a l’Ogae Song Contest 2013

Per Josep M. Sebastià

Blaumut

Com ja sol ser habitual l’Asssociació oficials de fans d’Eurovisió d’Andorra, OGAE Andorra ha escollit la que serà la cançó en la que representaran al ja tradicional Ogae Song Contest, el festival virtual on cada OGAE europea tria una cançó del seu país per poder representar-los. En el cas d’Andorra i ja des de fa uns anys s’accepta també la participació de cantants o bandes catalanes per falta de material musical pròpiament del principat pirinenc. La qüestió principal és que siguin interpretades en l’idioma oficial del país petit, el català.

La feina dels socis d’OGAE Andorra no ha estat fácil ja que durant tres setmanes i mitjançant l’aportació de cançons de tots els socis s’ha realitzat un concurs intern per poder decidir quina era la millor cançó per a representar-los. Així mateix els guanyadors finals han estat els Blaumut, una banda nascuda a Cervera (Lleida) fa relativament pocs mesos però que han aconseguit un èxit immillorable només amb el seu primer disc El Turista.

La cançó que han triat per al concurs és el primer senzill del treball discogràfic, el tall Pa amb oli i sal.

La banda la formen Oriol Aymat al violoncel, Xavi de la Iglesia a la guitarra i a les veus, Vassil Lambinov al violí i Manel Padrós a la bateria. Es tracta d’una formació que combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d’autor. El nom de la banda es deu a la cançó Islàndia, extreta del també citat primer disc.

Durant aquest estiu tenen previst una sèrie de parades en la que és la seva primera gira on han tingut també l’honor de participar a festivals tant importants com el de Cap Roig-Begur. Podeu trobar més informació sobre la seva gira a la seva pàgina web: www.blaumut.com

Aquí teniu la cançó escollida per els andorrans, molta sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s