Públic i jurat aposten per “Contigo hasta el final”

Per Glòria Bricollé i Josep M. Sebastià

IMG_4165

Font: Eurovisió.cat

Unanimitat ahir a la gala de TVE per a escollir el tema que representarà Espanya al Festival d’Eurovisió. La cançó Contigo hasta el final va aconseguir la puntuació màxima tant del televot com del jurat professional.

Una gala curta i tranquil·la

Carolina Ferré va conduir un espectacle molt més breu del que l’ens estatal ens té acostumats  (hora i mitja), en una gala sense sorpreses de darrera hora i amb convidats molt especials.

El show començava amb la presentació del jurat, format per Marco Mengoni, el representant italià d’enguany i flamant guanyador del Festival de San Remo, que encara no té cançó triada, tal com ell va dir, a l’espera de la sortida del disc. El segon integrant fou Rosa López, l’artista sorgida del primer Operación Triunfo i abanderada d’Espanya al festival del 2002, molt prima i elegant, disposada a donar consells i a votar per la seva cançó favorita, que a priori era Dame tu voz. José María Íñigo, el tercer membre del jurat, molt discret en la seva intervenció.

El Sueño de Morfeo

El grup canario – asturià format per Raquel del Rosario, Juan Luis Suárez i David Feito, van intepretar una darrera l’altra les tres cançons proposades, sense gairebé pauses ni canvis de vestuari ni coreografies. Simplement amb un grup musical de suport i un parell de vocalistes de fons d’acompanyament. Raquel portava un vestit curt de vermell intens i unes botes negres de tacó alt, el cabell llarg deixat anar i una actitud força moderada quant a veu i interpretació. Primer van tocar Dame tu voz (segons Ferre, la menys estimada pel grup), en segon lloc Atrévete i tancant la ronda, Contigo hasta el final, la favorita segons tothom apuntava.

Duets de luxe

Però El Sueño de Morfeo no estaven sols a l’escenari dels platós de Sant Cugat: Raquel i els nois van actuar acompanyats d’amics i coneguts, amb els quals van interpretar diverses versions de temes de la seva carrera discogràfica. Com s’acostuma a fer en aquest tipus de seleccions eurovisives, va actuar l’anterior representant d’Espanya al festival, Pastora Soler, desgranant una fantàstica versió acústica de Nunca volverán.

Nek, el quart component d’ESDM com deia ell en broma, fou qui va succeir Pastora a l’escenari, cantant amb Raquel el tema Chocar. Posteriorment va ser el moment dels regals, quan el futbolista asturia David Villa els va fer arribar tres samarretes de la selecció espanyola, per tal de desitjar-los sort a Europa. Després van venir els companys murciants de La Musicalité, interpretant Cuatro Elementos amb el seu grup i va tancar la ronda de duets l’amic Àlex Ubago, amb qui havien compartit una gira per Llatinoamèrica, cantant Ojos de cielo. La cirereta de la gala fou la interpretació de Pastora Soler amb el tema que va representar Espanya al festival de Bakú 2012, una perfecta Quédate conmigo.

L’hora de la veritat

Carolina Ferre va tancar les línies telefòniques i va arribar el moment de donar la veu al veredicte del jurat, on cadascú dels integrants donava la seva opinió en forma de puntuació 8, 10 i 12. Tant Mengoni, com Rosa i com Íñigo van coincidir en atorgar 8 punts a Dame tu voz, 10 punts a Atrévete i 12 punts a Contigo hasta el final. Va ser Rosa López qui va confessar que, un cop vistes les interpretacions en directe, va decidir canviar el seu vot i inclinar-se per la cançó que popularment s’assenyala com CHEF (Contigo Hasta El Final). En aquell moment les votacions anaven de la següent manera:

Dame tu voz 24 punts

Atrévete 30 punts

Contigo hasta el final 36 punts

La unanimitat fou total, ja que el sobre del notari amb el resultat de les votacions del televot va seguir la mateixa tònica que el jurat, no val caldre desempatar absolutament res: 24 punts per a Dame tu voz, 30 punts per Atrévete i 36 punts per Contigo hasta el final.

Aquest va ser el marcador final:

Dame tu voz 48 punts

Atrévete 60 punts

Contigo hasta el final 72 punts

Contigo hasta el final

El tema guanyador és obra dels mateixos El Sueño de Morfeo i és una balada amb tons celtes que comença amb un ambient de recolliment i que va en augment fins arribar al clímax final. La tornada és força repetitiva i necessitarà de tota la força del grup per a transmetre emocions al gran escenari del Malmö Arena. De moment han obtingut tot el suport dels votants, que és força important. Vegem l’actuació d’ahir:

Les reaccions

Eurovisio.cat va ser el primer mitjà en poder entrevistar breument El Sueño de Morfeo després de la gala i aquestes van ser les primeres declaracions del grup:

Estem molt satisfets amb la tria de Contigo hasta el final, ja no era una sorpresa que aquest tema era el favorit del grup i ens agrada molt que tant el jurat com els espectadors hagin pensat el mateix.

Davant la pregunta de si voldran introduir alguns canvis en la cançó de cara al 18 de maig, ESDM van contestar: Ens agrada molt tal i com està però estem convençuts que el tema evolucionarà molt abans no pugem a l’escenari, ja que les nostres cançons canvien constantment, mai moren sinó que van creixent amb el temps.

Aquí podeu veure un petit fragment:

Dons amb aquesta força i optimisme El Sueño de Morfeo deixava Barcelona i començava la nova etapa decisiva, la cursa definitiva cap a Malmö, polint el tema, preparant coreografies i fons d’escenari, vestuari, perruqueria i maquillatge per tal de presentar a tot el món la nova aposta de TVE. Des d’Eurovisio.cat farem tots els possibles per arribar amb ells fins al final.

Podeu veure la nostra galeria d’imatges realitzades ahir a la nostra plataforma Flickr clicant aquí.

One comment

  • No es del meu estil, però te bon escoltar i entre tanta balada avorrida destaca i pot fer un bon paper, personalment crec que serà la sorpresa d’aquest any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s