Ja coneixem les quatre cançons d’El Sueño de Morfeo

Per Josep Ma. Sebastià i Glòria Bricollé

sueño rtve

El 26 de febrer es coneixerà en una gala en directe des de Sant Cugat quina és la cançó que presentaran El Sueño de Morfeo a l’edició d’enguany del Festival d’Eurovisió. Per a escollir quin serà el tema final avui el grup asturià format per Raquel del Rosario, Juan Suárez i David Feito han fet públics els quatre temes que han composat.

Es tracta de Revolución, Atrévete, Contigo hasta el final i Dame tu voz. De les quatre cançons n’hauran de sortir tres per a la gran gala final: dues que van directes al dia 26 (Contigo hasta el final i Dame tu voz) i la tercera sorgirà dels vots dels internautes que podran votar entre el 5 i l’11 de febrer a la pàgina que ha preparat TVE (aquí). Dels tres temes finals, a la gala del dia 26 entre el jurat i el públic s’escollirà la cançó definitiva.

ESDM ha manifestat que estan orgullosos de les quatre cançons i que els agrada molt que el públic pugui participar en el procés. “Hem intentat ser nosaltres mateixos, pensant lògicament en Eurovisió però, per sobre de tot, ser honests i ser El Sueño de Morfeo. Creo que les quatre cançons tenen l’essència i l’ànima de Morfeo”, ha afirmat Juan.  “Si la gent decideix que sigui aquesta és que aquesta la que ha de ser”, ha afegit Raquel.

El resultat, 4 cançons en les quals la tornada és “l’ànima de la cançó”: “Sempre penso en trenta nens cantant una tornada i, si m’ho puc imaginar, és que és una melodia fàcil. Per a mi és important que la melodia es quedi a la primera” ha explicat David.

LES CANÇONS

Contigo hasta el final És l’única que té una temàtica d’amor: “És una història d’amor de les de debò, que es va descobrint a poc a poc i explota al final”, opina Raquel. Musicalment, el tema és un viatge d’emocions des de la introducció èpica, amb la gaita com protagonista, per a donar pas a un mig temps que desemboca en un tema rockero.

La segona es diu “Dame tu voz”, la més “diferent”, segons els membres del grup: “És l’exemple d’aquest pas a una música més electrònica però mantenint les claus del somni de Morfeo”, diu David. Una aposta nova, amb major cabuda d’elements electrònics combinats amb tocs cèltics, rockeros i melodies fàcils de recordar característics del somni de Morfeo.

Amb “Revolución” ens diuen que és “potser la més arriscada, però ens sembla un tema molt compacte i potent i que transmet la unió de tot el món per a transmetre un missatge de pau, bon rotllo i harmonia”, assenyala Juan. Un tema molt rocker que t’activa des del primer moment i que conduïx fins a una explosió final.

“Atrévete” , per la seva banda, “és un tema que té molta vitalitat, que convida a la festa, a la diversió i té un missatge d’ànim, de lluitar pels objectius, d’arriscar”, afirma Raquel. Una cançó optimista, alegre i vitalista “molt Morfeo” amb espai per a les gaitas, flautes, violins i instruments que és la primera vegada que utilitzen com el banjo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s