Dinamarca tria a Emmelie de Forest per a Malmö

Per Josep M. Sebastià

Emmelie

Aquesta mateixa nit s’ha celebrat el ja famós Dansk Melodi Grand Prix 2013, la preselecció per decidir qui serà el pròxim representant de Dinamarca. En aquesta ocasió, i per segon any consecutiu, s’ha celebrat al Boxen Arena de la ciutat de Herning. Un magnífic espectacle on el seu decorat i la seva il.luminació han estat excel.lents i que a més, ha comptat amb tres fèmines per a la seva presentació: Lise Ronne, Louise Woiff i Sofie Lassen-Kahike.

Sobre un construcció d’escenari també brillant han començat a desfilar els 10 participants a la gala i mentrestant, entre cançó i cançó s’han pogut veure petits recordatoris de la participació danesa durant tota la història del festival d’Eurovisió.

Els participants a la gala han estat:

 1. Frederikke Vedel: Jeg Har Hele Tiden Vidat Det
 2. Brinck: Human
 3. Kate Hall: I’m Not Alone
 4. Louise Dubiel: Rejs Dig Op
 5. Daze: We Own The Universe
 6. Simone Egeriis: Stay Awake
 7. Jack Rowan & Sam Gray: Invincible
 8. Emmelie de Forest: Only Teardrops
 9. Albin: Beautiful To Me
 10. Mohammed Ali: Unbreakable

Entre ells cal destacar la participació de nou del que ja va ser el representant del país el 2009, Brink i també la intervenció del cèlebre Thomas G:Son com a compositor de la cançó We Own The Universe per al grup Daze.

Les apostes ja corrien des de ja feia alguns dies i apuntaven directament per a les cançons de Simone Egeriis o Mohammed Ali, aquest últim per ser un dels últims guanyadors de la versió danesa de X-Factor.

Un cop totes els artistes han desfilat per a l’escenari ha aparegut de nou Soluna Samay, representant de l’any passat, interpertant una de les seves últimes cançons i ràpidament s’ha procedit a anunciar quin serien els 3 súpser finalistes que finalment ha recaigut per a les cançons Unbreakable, Stay Awake i Only Teardrops.

La decisió final ha estat gràcies a un vot mixt entre un jurat professional i televot, però abans s’ha fet una actuació de nou amb els 3 aspirants a ser guanyadors de la nit. La gran sorpresa de la nit ha estat, sense cap mena de dubte, la veu i potència sobre l’escenari d’Emmelie de Forest, que finalment s’ha emportat el triomf molt merescut per a la cançó Only Teardrops.

actuacio emmelie

El resultat final ha estat el següent:

 1. Emmelie de Forest: Only Teardrops – 26 punts (11 del jurat i 15 del televot)
 2. Mohammed Ali: Unbreakable – 19 punts (11 del jurat i 8 del televot)
 3. Simone Egeriis: Stay Awake – 15 punts (8 del jurat i 7 el televot)

Cal destacar també que un dels moments més brillants de la nit ha estat quan els guanyadors del festival del 1976, Brotherhood Of Man, els de l’any 1984, Herreys i el flamant vencedor del 1987, Johnny Logan, han actuat en directe interpretant els seus temes vençedors.

Sense cap mena de dubte una de les grans apostes per al pròxim festival de Malmö amb una gran veu i un ritme totalment tribal. Una gran representant que, el mes de Maig, de ben segur farà el viatge més curt de la seva vida per aconseguir el tercer triomf per al seu país. Podeu veure l’actuació d’Emmelie de Forest en el següent vídeo:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s