Malmö 2013 ja té imatge gràfica i sorteig de semifinals

Per Josep M. Sebastià

we are one ok

Aquest mateix matí la ciutat de Malmö ja ha rebut amb els braços ben oberts la simbòlica i famosa clau eurovisiva que l’acredita com a nova seu del festival. Així mateix, s’han traspassat aquest objecte l’alcalde de Bakú i el de la ciutat sueca respectivament.

Tot un simbol per donar el tret de sortida a tota la moguda que tenim preparada per arribar a una gran final que es celebrarà el pròxim 18 de Maig des del Malmö Arena.

L’acte, per això, ha consistit en donar a conèixer la imatge gràfica i corporativa per a la nova edició i així mateix realitzar el sorteig de països del BIG5 per votar a les semi-finals i també la distribució de països per a cada semifinal que es celebraran els dies 14 i 16 de Maig.

EUROVISIÓ 2013, “WE ARE ONE”

slogan

Amb l’eslògan We Are One és tal com han presentat els membres del comitè organitzador el nou logo i imatge per el pròxim festival. Una imatge on l’encapçala una papallona acolorida per diferents tonalitats i on la menció “We Are One” vol simbolitzar la gran varietat de papallones que existeixen i totes amb una mateixa finalitat: sentir i viure. Així és tal com ho han argumentat els propis autors del tema gràfic. No obstant, referent al logo, queda en segon marge la marca genèrica del propi festival amb la bandera del país organitzador.

ESPANYA VOTARÀ A LA SEGONA SEMI-FINAL

Posteriorment s’ha fet el sorteig on s’ha descobert en quina semifinal votarà cada país membre del BIG5 (Regne Unit, Itàlia, França, Espanya, Alemanya i Suècia com a anfitriona). El resultat final ha donat a conèixer que tant França, Alemanya com Espanya votaran a la segona semifinal, i Itàlia, Suècia i Regne Unit ho faran a la primera.

SORTEIG DE SEMI-FINALS

Posteriorment s’ha realitzat el sorteig de països que actuaran a cada una de les dues semifinals. Per a aquest escrutini s’han utilitzat els mateixos mètodes que en anys anteriors, o sigui, dividint en dues parts cada semifinal i dividint les urnes inicials amb països de regions diferents. Tot i això, avui no s’ha descobert la posició en la que actuarà. Aquest àfer serà una de les novetats que el festival aportarà aquest any, ja que serà la propi comitè organitzador (SVT, Televisió Sueca) qui escollirà l’ordre exacte una vegada es conegui el tema de cada país. Una decisió que a molts no ha agradat i que senzillament s’ha optat a realitzarla per la reducció de costos de les diferents delegacions i per poder emetre una gala homogènia.

Per altra banda, Dinamarca i Noruega no han participat en aquest sorteig ja que van ser separats en gales diferents per qüestions organitzatives. I per una altre, Israel tampoc ha participat del sorteig ja que ja havia sol.licitat a la UER poder actuar a la segona semifinal a causa d’una coincidència amb una festivitat religiosa del país.

La divisió ha quedat de la següent manera:

  • PRIMERA SEMIFINAL

PRIMERA PART: Àustria, Croàcia, Eslovènia, Estònia, Dinamarca, Països Baixos, Rússia i Ucraïna

SEGONA PART: Bèlgica, Bielorrussia, Xipre, Irlanda, Lituània, Moldàvia, Montenegro i Sèrbia

  • SEGONA SEMIFINAL

PRIMERA PART: Macedònia, Azerbaidjan, Bulgària, Finlàndia, Islàndia, Letònia, Malta i San Marino

SEGONA PART: Albània, Armènia, Geòrgia, Grècia, Hongria, israel, Noruega, Romania i Suïssa

results

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s