S’apaga la veu del comentarista José Luis Uribarri

Per Josep M. Sebastià

Un dels personatges més ben relacionats amb el festival d’Eurovisió al nostre país ha estat sempre el comentarista i popular presentador de RTVE, José Luis Uribarri que aquest mateix vespre a l’Hospital Universitari Montepríncipe de Madrid.

El comentarista eurovisiu més conegut al nostre país ha rebut l’extremunció aquest mateix matí després de patir un ictus fa 5 dies. Una hemorràgia celebral que ha comportat que els seus últims minuts hagin estat els més crítics de la seva vida.

El tot terreny eurovisiu havia retransmès el festival per a RTVE en 18 ocasions sent d’aquesta manera el comentarista més veterà de la superproducció per a la corporació espanyola.

Nascut a la ciutat d’Àvila l’any 1936, el periodista i realitzador va iniciar la seva carrera a la pròpia televisió estatal l’any 1958. Els seus primers reconeixaments van arribar poc després rebent una estatueta d’Antena d’Or l’any 1962 i un Premi Ondas l’any 1966. La seva trajectòria a més va ser molt extensa. Des de 1963 amb programes tant reconeguts com Fin de Semana, Salto A La Fama, Pasaporte A Dublín, Aplauso o les pròpies preseleccions per el festival l’any 2000 i 2001 amb el format Eurocanción.

El cèlebre Uribarri va tenir també l’honor de retransmetre el primer festival produït a Espanya gràcies al triomf de Massiel el 1968. Així, l’any següent va debutar com a comentarista, tasca que repetiria en la transició entre 1974 i 1976 així com entre el 1992 i el 2003. La seva última retransmissió va ser curiosament l’any 2010 acompanyant a Daniel Diges des d’Oslo.

Aquí podeu veure una de les seves últimes retransmissions (en imatges) de la seva feina feta des de l’edició del 2008 a Belgrad:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s