Resultats de la segona semifinal

Per Glòria Bricollé

Ha acabat la segona semifinal del Festival al Bakú Crystal Hall. Litània, Bòsnia, Sèrbia, Ucraïna, Suècia, Macedònia, Noruega, Estònia, Malta i Turquia han aconseguit el vist-i-plau dels jurats i del televot per tal de passar a la gran final del dissabte.

Per tant, han quedat eliminats Bulgària, Portugal, Bielorrússia, Holanda, Geòrgia, Eslovènia, Eslovàquia i Croàcia.

Els aficionats al Festival del nostre país, davant la negativa de TVE de retransmetre la segona semifinal en directe, han hagut de veure-la a través d’Internet en els portals de cadenes d’altres països amb algunes deficiències, així que des d’eurovisio.cat us en fem una crònica:

SÈRBIA

Encetava la gala el veterà Zelkjo Jocsimovic amb una actuació impecable, ratllat la perfecció. Una bona balada interpretada al millor estil balcànic que ha passat a la final sense gaires miraments. Actuarà en la posició 24.

MACEDÒNIA

Molts auguraven el passi a la final de Kaliopi amb Crno I belo, i així ha estat, gràcies ala força, potència i seguretat de la diva. Passi merescut amb la bola 22 per a la gran final.

HOLANDA

Els Països Baixos aportaven enguany una proposta divertida i controvertida, degut bàsicament a l’aparença de la cantant. Ja ho apuntava el nostre company Josep Ma. Sebastià durant els assajos: Joan Franka no ha estat en un bon nivell de veu en l’assaig que acabem de veure. Per tant, ha quedat fora de la tria final.

MALTA

Kurt Calleja ha interpretat This is the night prou bé, per bé que jutgem el final bastant desafortunat amb galls inclosos. Però els vots han premiat la seva energia i bona posada en escena. El tornarem a veure dissabte en el lloc 21.

BIELORRÚSSIA

Actuació correcta dels Litesound però sense destacar cap moment, ni cap element. Semblava que passarien degut als vots d’altres veïns però no ha estat així.

PORTUGAL

Filipa Sousa ha estat impecable, al nostre entendre mereixia la segona oportunitat de cantar a la final. Però no ha rebut el suport suficient. Ho lamentem.

UCRAÏNA

Cantat passaport a la final, amb una Gaitana entregada i impactant. Recalquem que cal un canvi de vestuari i complements de la cantant i acompanyants: ha resultat ridícul. De tota manera, Be my guest és un tema a tenir molt en compte per al top 10.  Actuarà en la posició 25, rere Sèrbia.

BULGÀRIA

Sofi Marinova ha estat fidel al seu estil, amb la veu molt en forma i amb una posada en escena completa. Malgrat tot, la proposta no ha estat del gust de la majoria, és un tema que ratlla la banalitat. Fora de la final.

ESLOVÈNIA

La frescura i vitalitat d’Eva Boto no ha estat recompensada amb els favors del públic i jurat, així que la balada ètnica de la més jove dels Balcans no ha aconseguit passar.

CROÀCIA

No podien passar tots els països exjugoslaus, així que Nina Badric ha quedat eliminada. Creiem que ha cantant amb molta qualitat però la cançó era massa discreta.

SUÈCIA

Loreen ha presentat el seu favorit Euphoria amb un notable alt. Els temors sobre el so, la qualitat de la veu, les ombres, la coreografia final… res, llegendes urbanes. Passa a la final sense problemes i actuarà en número 17.

GEÒRGIA

Espectacle al 100%, fusió de ritmes i posada en escena completa d’Ari Jokhadze i la seva gent. Podia haver passat a la final però no ha estat així. Creiem que s’han penalitzat els crits finals.

TURQUIA

El turc sefardí Can Bonomo ha presentat un show divertit i diferent que l’audiència ha premiat. El Love me back ha estat original, cosa difícil d’observar últimament. El veurem a la final en el lloc número 18, just abans d’Espanya.

ESTÒNIA

Malgrat certa desafinació Ott Lepland ha interpretat Kuula amb sentiment. Tots els països nòrdics de la nit han passat a la final. 11ena posició.

ESLOVÀQUIA

Max Jason Mai quan vegi les imatges i escolti com desafinava es penedirà molt de la seva actuació. No ha aconseguit passar a la final per bé que la seva aposta era forta i podia haver-se colat si la interpretació hagués estat simplement correcta. Eliminació justa.

NORUEGA

Tooji ha tret l’espineta de l’eliminació noruega de l’any passat. Aconsegueix passi a la gran gala de dissabte en el lloc 12.

BÒSNIA HERCEGOVINA

Maya Sar apareixia sola a l’escenari amb uns nervis incials que presagiaven el pitjor, però s’ha recuperat ràpidament i ha intepretat el seu tema amb dolcesa i correcció. Passa a la final amb Sèrbia i Macedònia, ocupant el 5èlloc de la graella d’actuacions.

LITUÀNIA

Donny Montell també ha actuat sol al Crystal Hall però ha omplert l’escenari amb la seva veu, la interpretació i la seguretat d’un jove amb convicció. Merescut passi a la final en 4t lloc.

Un dels moments més esperats de la vetllada ha estat l’interval act amb l’actuació dels guanyadors de les darreres edicions del Festival, amb Dima Bilan, Marija Serifovic, Alexander Rybak i Lena Meyer intepretant fragments dels temes que els van portar a la victòria, juntament amb els anfitrions Ell & Nikki cantant Waterloo. Per la resta ha estat una gala correcta, sense entrevistes a la Green Room i amb uns presentadors que continuen massa tensos.

ORDRE D’ACTUACIÓ A LA FINAL DEL DISSABTE:

1. Regne Unit

2. Hongria

3. Albània

4. Lituània

5. Bòsnia Hercegovina

6. Rússia

7. Islàndia

8. Xipre

9. França

10. Itàlia

11. Estònia

12. Noruega

13. Azerbaidjan

14. Romania

15. Dinamarca

16. Grècia

17. Suècia

18. Turquia

19. Espanya

20. Alemanya

21. Malta

22. Macedònia

23. Irlanda

24. Sèrbia

25. Ucraïna

26. Moldàvia

Ens veurem a la gran final de dissabte, mentrestant gaudiu dels comentaris que ens farà en directe des de Bakú en Josep Ma. Sebastià a http://www.eurovisio.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s