Ja està tot apunt per la primera semifinal del festival

Per Josep M. Sebastià

Un cop ja acabats tots els assajos particulars de cada representació al festival d’enguany, ahir dilluns ja van començar els assajos generals del que será la primera semifinal del festival d’Eurovisió des de Bakú.

Una ronda d’assajos que van començar amb el primer dels previstos a les 6 de la tarda i posteriorment el de les 12 de la nit (hora local de Bakú). Nosaltres vam poder assistir al segon primer gran assaig general i podem comentar que estarem devant d’una producció especatcular i gegant, seguint a la línea marcada per l’anterior edició desde Düsseldorf.

El festival comença amb una presentació de la ciutat per mostrar el gran canvi que ha fet la ciutat amb motiu de la celebració del festival. A continuació comença la presentació, amb molt posat estàtic dels tres presentadors de la nit des de la plataforma petita que està situada just devant de l’escenari.

A partir d’aquí ja començen a perfilar tots els cantants participants a la gala:

MONTENEGRO

Començarem amb una aposta tansgressora i contundent amb la participació de Rambo Amadeus. El seu tema no és que destaqui per cap motiu en concret sinó per la seva raresa. Tot i així s’intenta compensar el problema amb una posada en escena còmica i divertida amb un cavall de troia, un rotllo de paper desplegant part de la lletra de la cançó i una poca compenetració amb els coristes. Cal recordar que Montenegro torna al festival després de dos anys d’absència i no creiem que en aquest cas aquesta elecció els satisfaci per estar finalment a la final.

ISLÀNDIA

Una de les brillants apostes de la nit. Bon fons de pantalla amb núvols i una energia i potència de veu impressionants dels cantants. Interpreten perfectament la canó Never Forget i creiem que tindrà tot el suport tant de Dinamarca com de Finlàndia que participen en aquesta semifinal. Una bona aposta per a la televisió Islandesa per estar de nou a la final de dissabte.

GRÈCIA

Està claríssim que el país hel.lè el que pretén amb la participació a Eurovisió és potenciar el seu país turisticament i la seva cultura. Per això arribem a la conclusió que any rere any aposta per cançons amb un to folklòric del país. Tot i així no creiem que aquest any es pugui salvar ja que la veu de Eleftheria no és del tot correcte i descontrola a la resta de coristes. Una imatge molt similar a l’única guanyadora del país: Helena Paparizou. Tot i així creuem els dits per retrobar-nos a la final amb Grècia.

LETÒNIA

La sorpresa de la cantant ha estat descobrir aquests dies la seva gran i potent veu. Tot i que amb la cançó que participa pel seu país no destaca per res en concret, sinó que pretén ser una cançó còmica i divertida, ella ha interpretat una variació del tema amb moltes ganes i intacta. Tot i el seu gran potencial no creiem que la posada en escena senzilla que té i el fons de pantalla que no l’ajuda, la poguem veure a la final.

ALBÀNIA

Sens dubte la gran sorpresa d’aquesta primera semifinal. Una imatge moderna, amb una posada en escena brillant on només hi és ella sola. Són factors decisius per ser una de les que encapçali més vots dels jurats professionals ja que canta de manera intacta la versió original del tema. Trobarem de ben segur un lloc a la final per Rona Nishliu.

ROMANIA

Tot i partir com un dels màxims favorits abans dels assaijos, un cop hem vist la mala coordinació entre els ballarins i la cantant de l banda fa pensar que potser el país es podria endur un grna ensurt. Una posada en escena fàcil i simple i amb un so de la cançó que no sona del tot correcte. Poden ser factors que decidieixin que aquest país no estigui entre els finalistes. Ho comprovarem aquest vepsre.

SUÏSSA

La imatge moderna i satisfactòria dels Sinplus fa que el cantant brilli amb la interpretació i clavi perfectament a la versió original la que cantarà al Baku Crystal Hall. Un bons de pantalla i il.luminació francament potent que faràn pujar les ganes de que aquest país passi a la final. Li desijtjem el millor.

BÈLGICA

La cantant Iris demostra que tot i ser la més jove de les artistes té un grna potencial de veu. Tot i que la cançó no arriba a nivells d’altres candidates fermes a passar a la final. Tot i així el directe és molt estàtic, sense cap punt destacat de la coreografia.

FINLÀNDIA

Tot i tenir una similitud amb l’anterior aposta de Bèlgica, Pernilla fa un bon directe amb un vestit amb dues cues i amb un efecte de vent que farà brillar la seva cançó devant de les càmeres. Li desitgem el millor per la finlandesa, però ho té difícil.

ISRAEL

És una de les apostes divertides de la nit. Una molt bona posada en escena amb els coristes a la pasarel.la i un grafisme a les grans pantalles i sobre l’escenari bastant encertat. Uns dibuixos de rellotges que faràn pujar sense cap mena de dubte les ganes de poder estar novament a la final de dissabte.

SAN MARINO

El que té d’especial la cançó i la posada en escena és el grafisme a la gran pantalla. Tot i que el joc amb el seu portatil quedi una mica fora de lloc si que ella interpreta la cançó amb molta força i amb molt bona veu.

XIPRE

Una gran candidata a passar a la final. El públic del Baku Crystal es va alçar només sentir les primeres notes de la cançó, on destaca per sobre de tot la seva gran coreografia. Una coreografia que ajuda a paivagar la veu de Ivi que queda ofegada per la música. Digne candidata a ser finalista.

DINAMARCA

Gran joc d’il.luminació i posada en escena d’una aposta juvenil i diferent a les altres que estem segurs que interpretarà amb ganes. Ella surt tocant la guitarra i com ja va fer a la gran final del Dansk Melodi Gran Prix es va treure el barret de militar al mig de la cançó. Estarem devant de la nova guanyadora d’Eurovisió?

RUSSIA

El punt còmic de la nit amb les àvies de Rússia farà que ni que sigui pel televot siguin unes fermes candidates a quedar en primera posició. Clar que musicalment i per l’espectacle no destaca per res en concret. La falta de gent gran al festival farà que molta gent tingui un apreci especial per aquesta cançó.

HONGRIA

Tot i la força del cantant del grup, creiem que la posta en escena no destaca per res en concret i que es quedaràn a les portes de poder estar a la final. Bon directe de la banda però no tenint cap punt a destacar de la seva actuació.

AUSTRIA

Una de les gran sorpreses de la nit. La posta en escena és excel.lent i les ballarines i ells ho fan realment bé. Una cançó trencadora que podria ser el punt diferent de la nit i que certament podrien quedar en molt bona posició.

MOLDÀVIA

Tot i que la cançó no tingui res en especial, si que la posada en escena és clarament bona, amb un posat còmic i amb punts de circ, crec que tant sols per carisma els pot fer passar a la final el vot popular.

IRLANDA

Els Jedward novament s’atraveixen amb tot i aquesta vegada amb aigua. Tot i que la cançó no és ni de bon tros un gran èxit com la que van presentar al festival de l’any passat, aquest any crec que serà una clara candidata a passar només per la seva espectacular posada en escena enmig de la gran font d’aigua que porten.

Aquestes han estat les primeres impressions després de veure l’assaig de la primera semifinal, us recordem que tant bon punt acabi la semifinal us informarem amb detall dels resultats i comentaris sobre la gala.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s