Primers assajos dels BIG6 al Baku Crystal

Per Josep M. Sebastià

Ahir dissabte va ser un día ple d’actes importants per a la celebració del festival d’enguany. Primer de tot es van rebre a tots els participants al BIG6 a l’escenari i veure per sobre de tot els seus primers assajos. Entre ells també vam poder destacar l’actuació de Pastora Soler i la seva primera presa de contacte amb la seva cançó.

Després de les actuacions va esdevenir la festa de benvinguda celebrada enguany al recinte de l’Euroclub on a partir de les 7 de la tarda tots els paticipants van poder desfilar per la catifa vermella per rebre’ls en aquest cas els presentadors d’enguany i els guanyadors del país de l’any passat: Ell & Nikki. Un autèntic espectacle al carrer on va ser seguit per milers d’habitants de Bakú encuriosits per l’efemèrida. Després, a partir d eles 9 es va fer una festa amb totes les delegacions al mateix recinte que va acabar amb les actuacions de molts dels participants eurovisius allà assistents.

Primer de tot comentem els assajos que van tenir lloc ahir, i començem a parlar de la participació espanyola de Pastora Soler:

ESPANYA

Els que vam poder assistir aquest primer assaig al Baku Crystal Hall vàrem poder comprovar que realment el que importa en la seva actuació és la seva veu i el poder que té ella devant del micro. Una coreografia amb estil minimalista amb conjugació amb els moviments de Pastora que devant de la càmera crearan un efecte especial i destacable. El fons de pantalla va ser una de les particularitats més comentades durant l’assaig, ja que segons tenim entès Televisió Espanyola no va escollir precisament els que els van posar en l’assaig d’ahir. Caldrà esperar avui diumenge el segon assaig per veure si realment els volen donar profunditat en la cançó i no fer tants canvis d’imatge en les pantalles.

De les 4 actuacions que va fer Pastora a l’escenari, totes 4 van esdevenir un gran espectacle de veu i bona coordinació amb els coristes. Ho podeu comprovar en el següent vídeo:

REGNE UNIT

El cantant anglès va poder trepitjar també ahir en última posició l’escenari del festival. Una actuació molt carregada amb ballarins i guitarra inclosa i amb una imatge estàtica com estava previst. La primera prova de contacte va ser amb il.luminació de colors que bonament donaven profunditat a l’actuació però en el segon assaig fet aquesta mateixa tarda de dissabte hem pogut descobrir que finalment la il.luminació serà amb tons més foscos. Aquesta segona vegada, Humperdink ja ha escollit anar vestit amb l’estil de l’actuació, o sigui, amb trajo. Això si, l’edat no perdona i en aquest cas la seva veu falla en els tons més alts.

Podeu veure l’actuació en el següent vídeo:

FRANÇA

Anggun aposta per una cançó fresca i que segons hem pogut veure avui en el seu segon assaig ha millorat moltíssim. Ja sabem d’ella que anirà vestida per Jean Paul Gaultier i que està acompanyada a l’escenari per dos malabaristes entre dos cubs que faràn més divertida l’actuació. De moment la cançó està quallant a Bakú i sembla ser que ha pujat en vots a la porra de tots els fans després de l’actuació d’aqeust matí. França té ganes de guanyar al festival, o almenys la gent entesa diu aquí al centre premsa. Haurem d’estar alerta de la cançó.

ITALIA

De moment encara no tenim imatges de l’assaig d’avui diumenge però el que podem dir és que Nina Zilli anirà vestida de color blau sobre un fons a l’escenari en blanc i negre. Una imatge això si sense ballarins però si amb un grup de coristes que ja fan les delecies d’una cançó que ha tingut també molt bona acollida a la ciutat. Cal destacar la gran veu de Nina Zilli “a capella” durant els assajos, una gran actuació amb una artista que se la veu il.lusionada per deixar un bon regust per Itàlia.

AZERBAIDJAN

Una actuació brillant la de Sabina Babayeva amb el seu tema When The Music Dies. Bona vestimenta i amb una il.luminació espectacular. Sense cap mena de deubte el país ho està donant tot per donar una imatge excel.lent de la ciutat i també per tornar a quedar en un lloc esperat i bo durant la seva actuació a la final.

ALEMANYA

Una altre aposta que durant la festa de benvinguda va ser un dels artistes més aclamats i esperats de la nit. Roman Lob canta una peça que a Azerbaidjan ha quallat molt i que ha arribat ja a les llistes d’exit del país. L’actuació que farà sobre l’escenari, o almenys que vam poder veure en la seva actuació d’ahir (avui encara no ha assajat) és simple, sense gaires pretencions, amb bons fons de pantalla i amb una veu espectacular.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s