Primer dia d’assajos del Festival al Crystal Hall

Per Glòria Bricollé

Avui diumenge 13 de maig han començat els primers assajos dels participants a la 1a semifinal del Festival: Montenegro, Islàndia, Grècia, Letònia, Albània, Romania, Suïssa, Bèlgica i Finlàndia han pujat a l’escenari per primera vegada a provar els espais, el so, les coreografies, el fons… tot el que cal per tal d’oferir un espectacle musical que enganxi als telespectadors del dimarts 22 de maig.

En aquestes provatures inicials podem entreveure com serà la posada en escena tot i que no serà fins el segon assaig on es perfilarà millor el vestuari, la interpretació, els ballarins, els cors…

MONTENEGRO

L’encarregat d’inaugurar l’escenari ha estat l’estrambòtic Rambo Amadeus de la república exiugoslava amb Euro Neuro. Realment no hem pogut veure gran cosa de l’actuació ja que tots anaven vestits de carrer, bàsicament preocupats pel so i acompanyats del burro que en aquesta ocasió, per complir amb la normativa de la UER, ha estat una mena de cavall de troia de fusta.

ISLÀNDIA

Greta Salomé i Jonsi han ofert ja un assaig professional, potent i amb bona química entre els dos solistes.  Ja hem pogut fer-nos una idea sobre el vestit que lluirà la violinista i els moviments de tots plegats. També ens agrada molt el fons, combinant el negre i el blau, amb imatges que recorden l’orografia de la illa. El so del vídeo no és gaire bo però Never forget segueix essent recomanable:

GRÈCIA

Diu Eleftheria Eleftheriou que el 3 és el seu número de la sort i és just en la posició que actuarà a la primera semifinal. Avui l’hem vista ja acompanyada per quatre ballarins i una corista amb el seu Aphrodisiac. Creiem que mantindran la mateixa coreografia (combinant sirtakis amb dance) i no ens oferiran cap sorpresa.

LETÒNIA

Anmary ens ha ofert un assaig amb el seu Beautiful song envoltades d’imatges de fons calidoscòpiques però amb una posada en escena força avorrida.

ALBÀNIA

El cinquè assaig de la jornada l’ha dut a terme Rona Nishliu interpretant Suus amb molta força vocal, acompanyada d’una il·luminació espectacular en vermell. La cantant albanesa té una gran veu que sap aprofitar:

ROMANIA

Una de les actuacions més esperades de la primera semifinal sera precisament Zaleilah cantant Mandinga, un tema dance interpretat en castellà i anglès, ple de ritme i color, per bé que avui els hem vist encara en baixa forma.

SUÏSSA

La banda roquera suïssa Sinplus ha provat Unbreakable al Crystal Hall sense la pirotècnia que finalment faran servir. Ha estat un assaig de manual:

BÈLGICA

Would you requereix una atmosfera especial, de recolliment, que sembla que es podrà aconseguir amb la posada en escena que li han preparat a la Iris. Apareix blanca i rosa acompanyada de les seves coristes i un fons blau amb globus també roses. Jutjeu per vosaltres mateixos si Bèlgica té possibilitats de passar a la final:

FINLÀNDIA

La finesa Pernilla ha aparegut a l’escenari acompanyada del seu cello i cantant När Jag Blundar , dedicada a la seva mare. El vestuari ha estat el més comentat del dia, amb una faldilla verda llarguíssima que es mou amb l’aire. Ha estat la última a actuar avui:

Demà, seguint eurovisio.cat podreu veure el resum del segon dia d’assajos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s