Espanya escull actuar en dinovena posició a la gran final del 26 de Maig

Per Josep M. Sebastià

Aquest matí a les 11:40h, amb 40 minuts de retard i des de Bakú s’ha celebrat el tant esperat sorteig d’actuació de les dues semifinals i les posicions del BIG5 i els anfitrions a la gran final del dia 26 de Maig. El Festival d’Eurovisió d’aquest 2012 ja té totes les propostes apunt per estrenar el Baku Crystal Hall amb les actuacions de cada país.

Tant ahir dilluns dia 19 com avui ha tingut lloc la ja tradicional reunió de caps de delegació on s’ha informat amb detall dels temes més rellevants del propi festival. Una de les cites més esperades per poder conèixer el sorteig definitiu d’actuació i poder descobrir a petits trets el disseny de l’escenari, entre d’altres temes interns. En aquesta edició no s’ha presentat oficialment la imatge definitiva de l’escenari però si que a través de les xarxes socials s’ha filtrat un petit esbós del que podrem veure durant les dues semifinals i la final des de Bakú.

Podem observar que com a gran novetat segons sembla a la fotografia, i usant el mateix format que el Melodifestivalen suec, la green room es situa al bell mig de la platea d’espectadors de tal manera que servirà per interactuar amb el públic. Al mateix temps el propi disseny es base en figures geomètriques formant una gran pantalla virtual.

SORTEIG DE L’ORDRE D’ACTUACIÓ

La cita que ha començat amb retard ha anat molt feina i després dels discursos del supervisor de la UER i el president de la televisió del país ja s’ha procedit a fer el sorteig per a la primera semifinal.

PRIMERA SEMIFINAL (22 de Maig)

D’entre els dos blocs d’actuació i en aquest cas del primer li ha tocat el comodí a Finlàndia on la seva cap de delegació ha escollit actuar  en la 9a posició. El segon bloc li ha tocat a Irlanda que llògicament ha escollit l’última posició de la gala, la 18ena.

La graella ha quedat de la següent manera:

 1. Montenegro
 2. Islàndia
 3. Grècia
 4. Letònia
 5. Albània
 6. Romania
 7. Suïssa
 8. Bèlgica
 9. Finlàndia (comodí)
 10. Israel
 11. San Marino
 12. Xipre
 13. Dinamarca
 14. Russia
 15. Hongria
 16. Austria
 17. Moldàvia
 18. Irlanda (comodí)

SEGONA SEMIFINAL (24 de Maig)

D’entre els dos blocs d’actuació i en aquest cas del primer li ha tocat el comodí a Ucraïna on el seu cap de delegació ha escollit actuar  en la 7a posició. El segon bloc li ha tocat a Lituània que llògicament ha escollit l’última posició de la gala, la 18ena.

La graella ha quedat de la següent manera:

 1. Sèrbia
 2. Macedònia
 3. Països Baixos
 4. Malta
 5. Bielorussia
 6. Portugal
 7. Ucraïna (comodí)
 8. Bulgària
 9. Eslovènia
 10. Croàcia
 11. Suècia
 12. Geòrgia
 13. Turquia
 14. Estònia
 15. Eslovàquia
 16. Noruega
 17. Bòsnia & Herzegovina
 18. Lituània (comodí)

GRAN FINAL (26 de Maig)

Finalment s’ha fet el sorteig d’actuació dels membres del BIG5 (Itàlia, Espanya, Alemanya, Regne Unit i França) inclosos també els anfitrions, Azerbaidjan. I en aquest cas els afortunats per aconseguir el comodí, i per tant escollir posició ha estat novament per Espanya on Federico Llano, cap de la delegació espanyola ha decidit rotundament que actuarien en 19ena posició. Aquesta no és una posició qualsevol, és la mateixa en la que els guanyadors de la passada edició, Ell & Nikki van actuar i posteriorment van alçar-se amb el triomf.

Un argument que també van fer servir l’any passat amb Lucía Pérez quan per la sort del país també els va tocar el famós comodí i van decidir actuar en 22ena actuació, la mateixa que l’any anterior va vèncer Lena per Alemanya. Sigui l’argument que sigui el que és cert és que les vegades en que Espanya ha participat en aquesta posició els ha portat molt bona sort: el 1979 amb Betty Missiego quedant en segona posició i novament el 1991 on Sergio Dalma va acabar en 4a posició. Desitgem que Pastora Soler amb la cançó Quédate Conmigo tingui tanta bona sort com ells dos.

El resultat final ha quedat de la següent manera: La posició 1 per Regne Unit, la 9ena. per França, la 10ena. per Itàlia, la 13ena. per Azerbaidjan, la 19ena. per Espanya i la 20ena. per Alemanya.

Us deixem amb el vídeo íntegre de l’acte del sorteig:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s