Pastora Soler triomfa amb la balada “Quédate conmigo”

Per Glòria Bricollé

Ahir Televisió Espanyola va organitzar la gala Eurovisión. Pastora Soler durant la qual el jurat i el públic van triar Quédate conmigo per unanimitat entre les tres cançons finalistes per a ser la successora de Lucía Pérez al Festival que se celebrarà d’aquí a dos mesos i mig a Azerbaidjan. Poques vegades un tema espanyol per a Eurovisió ha comptat amb l’acord de l’artista, el jurat, eurofans i espectadors.

El show, presentat per una molt poc lluïda Anne Igartiburu va durar dues hores i va comptar amb les actuacions de Pastora Soler amb Sergio Dalma, David Bustamante i Malú i Vanesa Martin.

El jurat estava compost per la cantant Sole Giménez (que ja va formar part del jurat de l’any passat), el cantautor veneçolà Franco de Vita i Óscar Gómez, productor i compositor cubà. Cap dels tres va tenir una actuació molt destacada durant la nit, dedicant-se exclusivament a manifestar la seva admiració per a l’artista i la seva preferència per a les balades.

La primera cançó que va cantar Pastora va ser Tu vida es tu vida, l’únic tema ballable de les tres, composat per Max Minoia, Eleonora Giudizi i Juan Mª Montes, que s’inclou dins el disc Una mujer como yo.

Soler va aparèixer vestida de verd i amb sabates a joc i una actitud de força a l’escenari. I com en tots els temes de la nit, no hi havia ballarins, ni decorats canviants, ni coristes que l’acompanyéssin, només un piano de cua molt discret al fons.

La segona actuació, la balada guanyadora Quédate conmigo, obra de Tony Sanchez-Ohlsson, Thomas G:Son i Erik Bernholm. L’artista ens va sorprendre amb un atrevit vestit negre que deixava a la vista l’esquena i la cintura, tot i que en la imatge no es pot apreciar del tot bé.

Pastora seguia nerviosa però la seva actuació va ser impecable, amb el cabell recollit cap a un costat i amb la seva potent veu tal i com requereix aquesta balada emocionant. Quédate conmigo va arrencar els aplaudiments unànimes de públic, jurat i els comentaris de tots els participants de la gala. Ja es veia a venir, que. si no hi havia ensurts de darrera hora, aquesta balada comptaria amb el visat a Bakú.

I la tercera cançó candidata era Ahora o nunca, una altra balada però a mig temps, també molt efectista, de José Abraham.

Pastora va aparèixer amb un elegantíssim vestit rosa i plata amb escot paraula d’honor, molt adequat i amb una veu molt potent i ja menys nerviosa.

Acte seguit la cantant va compartir escenari amb Sergio Dalma cantant el clàssic de Fiordaliso Yo no te pido la luna, Bandera blanca de playback amb David Bustamante i Vamos amb Malú i Vanesa Martín.

Semblava que la gala s’acabava i només faltava desvelar els vots de jurat i televot però no era així: va començar una bateria de petites entrevistes, connexions i reportatges amb familiars, coneguts i col·laboradors de Pastora Soler que va allargar la gala més de dues hores.

A la fi, tant el jurat com el públic van atorgar els 12 punts a Quédate conmigo, quedant el marcador de la següent manera:

1.- Quédate conmigo: 72 punts

2.- Tu vida es tu vida: 56 punts

3.- Ahora o nunca: 52 punts

Pastora Soler, com a representant d’un país del big five de la UER, actuarà directament a la final del Festival,. el dissabtre 26 de maig a Bakú.

Des d’Eurovisio.cat anirem seguint de ben a prop els propers passos de Pastora Soler en el seu camí cap al Festival. Enhorabona !

One comment

  • M’encanta!! Tant de bó guanyés i ens portès el festival a.. Barcelona per exemple!!!
    Sort a Pastora i que li posin una bona vestimenta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s