Ott Lepland representarà Estònia amb “Kuula”

Per Josep M. Sebastià

La ja tradicional final de l’Eesti Laul, la preselecció per designar un representant estonià a Eurovisió es va celebrar aquesta nit passada des de la capital de país, Tallin. Un format de preselecció que després de reconvertir-lo en les tres anteriors edicions ja ha esdevingut tot un referent per a la televisió del país. Cert també que per combatre la crisi ha comptat amb l’aliança de l’empresa de telefonia Nokia per poder potenciar la música feta al país i bona excusa d’aquest afer és l’Eesti Laul.

Per a l’ocasió es va comptar amb dues semifinals prèvies per escollir 5 candidatures de cada una i així formar una final amb 10 participants. La gala va ser presentada per Piret Jarvis i la desició va anar a càrrec d’un jurat expert i també del televot, lògicament esponsoritzat per la marca de telefonia.

Els participants a la gran final van ser:

  1. Loss Paranoias: Valedetektor
  2. Teele Viira: City Nights
  3. Liis Lemsalu: Made Up My Mind
  4. August Hunt: Tantsulövi
  5. Lenna: Mina Jään
  6. POP Maniacs: I Don’t Know
  7. Traffic: NASA
  8. Tenfold Rabbit: Oblivion
  9. Birgit öigemeel & Violina: You’re Not Alone
  10. Ott Lepland: Kuula

Després d’una primera ronda d’actuacions, el jurat i el televot van decidir que paséssin a la segona ronda els cantants: Lenna amb Mina Jään i Ott Lepland amb Kuula. I en aquesta súper final va ser quan Ott Lepland va aconseguir, amb un 67% del còmput total de vots, el triomf que l’acredita amb el passaport estonià al festival d’Eurovisió d’enguany.

La cançó ja partia com a una de les grans favorites a aconseguir el triomf. Un tall clàssic en format de balada, amb la seva interpretació brillant davant el piano i amb una veu extraordinària.

Lepland, de només 24 anys ha estudiat ja des de ben jove al Conservatori de Música de Tallin on s’ha especialitzat durant els últims 10 anys en la tècnica del piano. Fins el moment no ha editat cap disc però si que ha col.laborat amb diferents bandes i orquestres del país.

Podeu veure l’actuació de Kuula en el següent vídeo:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s