Els Trackshittaz aconsegueixen el triomf per Austria

Per Josep M. Sebastià

Repetint la mateixa fórmula televisiva aconseguida l’any passat amb l’edició del Vil kommen Düsseldorf, un show musical per consagrar de nou a tots els seguidors austríacs per la seva reentrada al festival d’Eurovisió, aquest any s’ha volgut tornar a plasmar l’èxit. Primer des del passat mes de desembre, penjant totes les cançons a través de la xarxa i posteriorment mitjançant els vots virtuals aconseguir 10 concursants per a la gran final d’aquesta nit.

Österreich Rockt Den Song Contest, així han anomenat la preselecció celebrada aquesta nit on totes les espectatives del triomf eren per l’extravagant Conchita Wurst, un dels cantants més mediatics dels darrers temps sorgit del programa X-Factor i destacant per la seva indumentària transexual però conservant la seva barba al seu rostre. De fet, després de poder escoltar les 10 cançons finalistes s’han escollit dues d’elles per ser les super finalistes. En aquest cas si que ho ha aconseguit Conchita Wurst per una part, i per l’altra la banda juvenil Trackshittaz on finalment aquests últims han estat els vencedors amb la cançó Woki Mit Deim Popo.

L’elecció s’ha fet mitjançant únicament el televot, on després de conèixer el duel entre Wurst i Trackshittaz, els dos han tornat a interpretar els seus respectius temes concursants.

La gala ha estat presentada per Andi Knoll, Mirjam Weichselbraun i Robert Kratky des dels estudis de la ORF a Viena i els participants han estat els següents:

  1. Trackshittaz: Woki Mit Deim Popo
  2. Conchita Wurst: That’s What I Am
  3. James Cottriall: Stand Up
  4. Valerie: Comme Ça
  5. 3punkt5: Augenblick
  6. Mary Broadcast Band: How Can You Ask Me?
  7. !DelaDap: Don’t Turn Around
  8. Papermoon: Vater, Father, Mon Père
  9. Norbert Schneider: Medicate My Blues Away
  10. Krautschädl: Einsturzgefohr

La banda vencedora ja havia participat a la preselecció de l’any passat i de fet la bona acollida al certàmen va fer que des del primer moment de saber que tornaven a participar de nou a la selecció, serien un dels màxims favorits.

Els Trackshittaz es van formar el passat 2010 i està formada per Lucas Plöchl (amb nom artístic de G-Neila) i Manuel Hoffeiner, més conegut com a Manix. Els dos es van conèixer a la facultat de ciències econòmiques de la Universitat de Leopoldschlag i poc després van començar a penjar a la xarxa diferents versions de temes del moment en format rap i hip-hop. De fet aquest és el seu estil predominant. Mostra de l’èxit de la banda és que durant aquests dos anys, els dos discs editats han estat número 1 en vendes al país durant tres setmanes consecutives.

Podeu veure l’actuació de la cançó guanyadora. Un rap desenfadat que presentaràn a l’escenari del Baku Crystal Arena durant la primera semifinal del festival:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s